Programma 13de editie Offscreen Film Festival bekend

Vanaf 4 maart staat Brussel weer in het teken van alweer de 13e editie van het Offscreen Film Festival. Het Offscreen Film Festival is België’s film festival voor de exraordinaire en ongebruikelijke films. In België is het festival al lang geen onbekend iets meer en is het uitgegroeid tot een 18-daags evenement verspreid over verschillende locaties in Brussel. Met screenings in onder andere Cinematek en Cinema RITCS over bijna drie weken kan de film freak zijn hart ophalen.

Deze 13de editie wordt op 4 maart geopend met About Endlessness van Roy Andersson. About Endlessness is een reflectie over de absurditeit van de menselijke gesteldheid. About Endlessness vertoont een existentieel verhaal die via een serie van tableux vivants de essentie van de menselijke gesteldheid vastleggen in al zijn weelderigheid en wreedheid. Deze, vaak ontroerende, film heeft tijdens het Venice Film Festival de Zilveren Leeuw voor beste regisseur gewonnen. Het festival sluit op 22 maart af met de Japanse bovennatuurlijke horror It Comes van Tetsuya Nakashima.

Gevarieerd programma

Tussen deze twee films zullen er talrijke andere films vertoond worden. Bezoekers worden getrakteerd op een afdaling naar de onderbuik van de pornoindustrie met Mope van Lucas Heyne; een Japanse Jidaigeki (periode drama red.) Samurai Marathon van Britse regisseur Bernard Rose; de sociaal realistische superhelden film Blind Spot van Pierre Trividic en Patrick-Mario Bernard, afgewisseld met offbeat wereldcinema Monos van Alejandro Landes en Jallikattu van Liso Jose Pelliserry. Dit wordt dan onder andere weer gevolgd door Europese filmfantasieën Les Particules van Blaise Harrison en Vivarium van Lorcan Finnegean. Het programma is met recht veelzijdig te noemen. Kijk daarom ook op www.offscreen.be voor het volledige programma.

Speciale voorstellingen

Op het programma van deze 13de editie staan ook nog enkele speciale voorstellingen:

  • de matinee vertoning op 8 maart in Cinema Nova met onder andere Blue Hawaii met Elvis Presley.
  • Shortscreen met een selectie van een vijftal ongewone, bizarre en verrassende korte films in samenwerking met kortfilm.be op woensdag 18 maart in Cinema Nova
  • Cineketje de korte filmcompilatie voor kinderen, in samenwerking met Filemon, sluit goed aan bij het strandthema.

Het volledige programma is inmiddels bekend, dus kijk op de site voor een compleet overzicht.