Prijsvraag Atlantis

Op 17 september gaat de nieuwe film van Valentyn Vasyanovych, Atlantis, in première in de Nederlandse filmtheaters en op Picl, de online thuisbioscoop voor het filmtheater.

Het is 2025 en de Oekraïne-Rusland oorlog is ten einde. Ex-soldaat Sergey is mentaal beschadigd door het geweld, maar probeert de draad weer op te pakken. Na ontslag bij de plaatselijke staalfabriek vindt hij een nieuwe baan; het rondrijden van schoon drinkwater naar de weinig overgebleven bewoners van de vervuild geraakte regio.
Hij komt in contact met Black Tulip, een organisatie die de lichamen van omgekomen soldaten opspoort om die een waardige begrafenis te geven. Sergey meldt zich aan als vrijwilliger. Het werk is afschuwelijk, maar biedt hem een zekere rust en verlossing. Als er tussen hem en collega vrijwilliger Katya een klein vonkje overspringt, lijkt dat zelfs een sprankje hoop.

In contrast met de thematiek van de film is Atlantis een lust voor het oog. Vasyanovych heeft een ongekend oog voor compositie en kleur en creëert uit de waanzin van de oorlog een monumentaal en indringend epos. 

Atlantis van regisseur Valentyn Vasyanovych ging in wereldpremière op het filmfestival in Venetië en won de Horizons Award (Venice Orrizonti grand prize). De film is ook geselecteerd voor het Movies that Matter Festival. Op 26 maart brengt De Filmfreak Atlantis uit in in de Nederlandse filmtheaters en on demand via Picl.

Speciaal voor deze film mag Cultzine TOTF in samenwerking met Herrie Film & TV twee keer twee vrijkaartjes weggeven. Deze kaartjes kunnen voor jou zijn, mits je de volgende vraag weet te beantwoorden:

Welke filosoof heeft voor het eerst melding gemaakt van de legendarische stad Atlantis?

Zorg dat je ons geliked hebt op Facebook en stuur je antwoord in een PB naar Cultzine TOTF via onze Facebook pagina

I.v.m. de COVID-19 uitbraak zijn fysieke kaarten niet meer beschikbaar en is deze prijsvraag teruggetrokken.