Première Nina Wu

Op donderdag 10 oktober gaat de nieuwste film van regisseur Midi Z (Road to Mandalay) en Wu Ke-xi, Nina Wu, in première.

Sinds ze acht jaar geleden naar Taipei kwam voor haar carrière als actrice, is Nina Wu alleen nog maar voor korte films en commercials gevraagd. Net als ze de moed wil opgeven, belt een producent om haar uit te nodigen voor een auditie. De regisseur is veeleisend en het script bevat expliciete seksscènes, maar de rol biedt kans op een doorbraak en Nina wil alles doen om hem te bemachtigen.
De film wordt een hit en Nina is van de ene op de andere dag een ster. Maar wanneer ze van de roem en aandacht wil genieten, vertonen zich scheurtjes in haar mentale gezondheid. Een mysterieuze vrouw verschijnt op onverwachte plaatsen en lijkt het op Nina gemunt te hebben, of is het haar verbeelding? Terwijl ze haar grip op de realiteit verliest, komt een onderdrukte herinnering naar de oppervlakte.

Actrice Wu Ke-xi speelt niet alleen de hoofdrol in de compromisloze film, ze schreef ook het scenario waarbij ze putte uit persoonlijke ervaringen in de film- en entertainmentindustrie.

Nina Wu is een compromisloze #MeToo drama met surrealistische elementen en is vanaf 10 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen. De film heeft zijn wereldwijde première gehad tijden het Cannes International Film Festival als onderdeel van het Un Certain Regard-programma en wordt door De FilmFreak uitgebracht.