Première Maniacs Revolt

maniacs_revolt_prIk had van Bart van Dekken drie mailtjes ontvangen over het feit dat zaterdag de 23ste zijn eerste horrorfilm Maniacs Revolt in het plaatselijke café Merlins in première zou gaan. Nederlandse horror in première.. dat zijn dingen die ik niet zomaar voorbij mag laten gaan, dus melding van gedaan op het oude TOTF forum. Rob kwam met het idee om hier naar toe te gaan. Ik had wel zin, Rob heeft de auto, Bob is de bob en Toon er bij als vierde man. De groep is compleet, reis omgedoopt tot Top Of The Flops On Tour, de Robmobiel vol… op naar Friesland!

De trip naar Friesland was al een spektakel op zich. Ook niet zo verwonderlijk, met onze richtingsgestoorde bob, de gestoorden Rob, Monotoon en ikzelf. We waren nog maar net onderweg en het gerstenat vloeide al rijkelijk. Eén van de meest rare dingen die we onderweg mee maakten was toch echt de bus met middelbare scholieren die richting Leeuwarden ging. Op het moment dat we achter ze zaten werden we meteen gemoond…. Niet veel later is de imaginary strijd losgebarsten. Over en weer werd er met de imaginary weapons geschoten. Wij en de scholieren konden onze lol niet op, totdat we de volgende stap zetten. Ja ja communicatie met pen en papier. Hierdoor werd het nog een stukje vager… Maar ja uiteindelijk moesten we toch een andere kant op, onze wegen scheidden zich. Zij naar Leeuwarden en wij naar Surhuisterveen. De rest van de trip bespaar ik jullie, denk enkel richtinggestoord.

Nou ja eenmaal aangekomen in Surhuisterveen hadden we café Merlins waar de première gehouden zou worden snel gevonden. Eerst eten bij volgens Rob en Toon de cafetaria waar ze één van de beste patatjes van het land serveren. Rob heeft hier nog even kunnen genieten van ‘s lands jongste dj en verwarring met de patat oorlog.

Richting het café lopend herkende Bart mij al en zei al dat er nog wat voorbereidingen gedaan moesten worden, dus met andere woorden neem plaats op het terras en drink er een paar. Daar was al een hele groep mensen aanwezig die meegewerkt hadden aan de film. Zodra we het terras opkwamen werden we meteen erbij geroepen. Ik maakte meteen kennis met Richard Hofstede. De hoofdrolspeler van Maniacs Revolt. En moet je je voorstellen, Robert de Niro had al toegezegd voor deze rol maar ja…. Richard is gewoon een betere acteur! Nadat ik met de luitjes een beetje kennis heb gemaakt en al een paar biertjes (Grolsch op fles :D) meer naar achteren heb gewerkt was het eindelijk zo ver.

8 uur was het verzamelen in café Merlins en om 9 uur zouden we beginnen. Iets voor negenen begon Bart met zijn introductie. Een beetje geschiedenis van de film en wat we kunnen verwachten. Wij zijn zelfs in de introductie van Bart genoemd. Introductie voorbij, de film. Lachen, gieren, brullen en dan niet enkel en alleen om de film. Ik en denk ik de rest van het café hebben ook wel lol gehad om Rob en Toon. Zij hebben aparte humor wat denk ik even tijd nodig had om te bezinken, maar later zeer zeker wel gewaardeerd werd. Hoe de film verder was moeten jullie maar in de recensie lezen.

Na een denderend applaus natuurlijk een dankwoord van Bart. Na het dankwoord tijd voor feest natuurlijk. Met de crew van Maniacs Revolt en de vaste stamgasten van Café Merlins nog een tijdje nagedronken en lopen babbelen over van alles en nog wat. Heb met Bart gesproken over een eventuele showing van de film in mijn stamcafé. Heb met wat andere lui afpraken gemaakt over Waldrock (waar ik een vaste bezoeker van ben) en Rob en Bob hebben MSN adressen uitgewisseld. Rob was hier zeer over te spreken, hij heeft het MSN adres van zijn muse Lucy, die hij zeker zal in de toekomst nog zal spreken. Na nog een paar foto’s genomen te hebben, afspraken gemaakt te hebben en een exemplaar van de DVD gekregen te hebben was het tijd voor de TOTF crew om weer huiswaarts te gaan. De terugreis was vergelijkbaar met de heenreis wat betreft de richtingsgestoordheid van onze bob maar verder zonder noemenswaardige zaken.

De rest van de aanwezigen in enkele zinnen over Top Of The Flops On Tour in Surhuisterveen:

Bob:
“ROADTRIPPING NAAR FRIESLAND, Frank, Toon, Rob en ik in de auto. reis heen no problemo, coole lui in een bus trouwens..
eenmaal aangekomen was het superrelaxed, leuke kroeg, aardige lui hele aardige lui mag ik wel zeggen, grolsch bier (wat ik niet mocht drinken.. grrrr!) en een geweldige film!!
terugreis was minder, richtingsgestoord als ik ben hebben we half Friesland, Drenthe en Overijssel gezien (ik althans de rest was volgens mij alleen lichamelijk nog aanwezig.) daar na de stam in en toen moe maar zeer voldaan naar huis om te slapen.. en 27 berichten te krijgen van Rob dat hij zijn auto terug wou! it was a good one!!!!”

Rob:
“Top Of The Flops On Tour, nou nou nou wat een feest. Op naar Friesland! met rally bob achter het stuur en de Toon Frank en ik zelf al met een halve liter in de hand er bij in, ja kijk low budget trash ga je natuurlijk niet al te nuchter bekijken. Aangekomen bij café Merlins worden we vriendelijk onthaald door de makers van de film en verzocht om op het terras bij hen aan te schuiven. Nou hoe de film was kun je lezen in de recensie van Frank, maar ik vond h’m geweldig. De film duurde een uur waarna het tijd was om te gaan socialiseren met de plaatselijke bevolking!!! Tijdens dit socialiseren kreeg ik Lucy van Kammen (de cameravrouw en actrice) in het oog. Zij verblijde mij met een kopie van de film die ik natuurlijk persoonlijk liet signeren, Lucy bedankt!!!!!”

Toon:
“Fear and loathing in Surhuisterveen !!! Ongeveer een maand na het overlijden van Hunter S. Thompson doen we (onbewust) doen we diens reis naar Las Vegas nog eens dunnetjes over. Resultaat : Onleesbaar manuscript, schizma crew, dagenlange kater, onvergetelijke herinneringen!!! Ere zij Maniacs Revolt & Crew en inderdaad zoals Rob al meldde; blikvang(st)er was toch wel Lucy, ondanks (of dankzij) ‘t piepkleine rolletje in de film. En ook nog cameravrouw; zoveel talent!!!

Tsja , zou hier wel een boek over kunnen schrijven en als ik de manuscripten van het reisverslag en de interviews met “mensen” ooit nog eens weet te “reconstrueren” komt dat er misschien zelfs ook nog wel eens van. misschien ook wel niet. Mocht het ooit zover komen , draag ik ‘t op aan Hunter S. Thompson èn Maniacs Revolt crew èn TOTF. Fryslan Boppe !!! Respect van de MonoToon!!! Laterzzzzzzzzz”

Bart, Richard, Eltjo, Lucy, Marco en alle anderen aanwezig in Café Merlins bedankt voor de top avond.. Bij de volgende première zijn we er weer bij en mocht het lukken in mijn stamcafé, dan zie ik jullie graag hier.