Picl lanceert Pepr – een nieuwe podium en platform voor Zwarte makers

In samenwerking met Picl lanceert Full Color Entertainment een nieuw podium voor Zwarte makers en verhalen uit de Afrikaanse diaspora genaamd Pepr.
Startend op 25 november zijn maandelijks de nieuwste films en de belangrijkste klassiekers te zien op Pepr, een nieuw platorm op Picl in samenwerking met Nederlandse filmtheaters.

Het is een feit dat de films van Zwarte makers zwaar ondervertegenwoordigd worden in cinema’s, theaters en ook op streaming services; met de lancering van Pepr krijgen ook de korte films van talentvolle Zwarte makers uit Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten een welverdiende plek.

“Er worden zoveel mooie producties gemaakt die hun weg naar de Nederlandse huiskamers of filmtheaters niet weten te vinden. Op deze manier kunnen we films online én in de filmtheaters aanbieden die anders het brede publiek nooit zouden bereiken.”, aldus oprichter Peggy Gemerts van Full Color Entertainment en Pepr.

Op 25 november trapt Pepr af met onder andere de films Test Pattern van Shatara Michelle Ford, The Remix: Hip Hop x Fashion van Lisa Cortez en Billie van James Erskine. Dit markeert wellicht de eerste keer dat deze films in Nederland beschikbaar zijn.

2020 is het jaar dat Suriname 45 jaar onafhankelijkheid viert. Op 25 november 1975 heeft Suriname zich onafhankelijk verklaard van Nederland; nu, 45 jaar later brengt Pepr dat nogmaals onder de aandacht met drie films die tot het erfgoed van de Nederlandse Cinema behoren. Deze films zijn Het Geheim van de Saramaccarivier van Pim de la Parra, Faja Lobbi, van Herman van der Horst, en De Wereld heeft Gezicht Verloren van Cindy Kerseborn. Het Geheim van de Saramaccarivier is een film die gaat over het verliezen van je vaderland uitgebeeld in een vastgelopen relatie. Faja Lobbi geeft een indruk van het leven van verschillende bevolkingsgroepen in Suriname, omlijst door muziek, dans, zang en de geluiden uit het binnenland. De Wereld heeft Gezicht Verloren vertelt over Astrid Roemer, de in Suriname geboren schrijfster die één van de belangrijkste Zwarte feministische vrouwen was in Suriname en Nederland.

Pepr wordt ondersteund door vele partners die het belangrijk vinden dat er meer cultureel verschillende verhalen in film te zien zijn. Onder de partners zijn onder andere Black Achievement Month, vrouwenplatform Black Ladies Talk, filmwebsite Cine.nl en de deelnemende Picl-theaters.