Picl: breng het filmtheater bij je thuis!

Heb je altijd al het beste uit de Nederlandse Filmtheaters en de beste Arthouse films willen kijken, maar niet de mogelijkheid gehad hiervoor? Dan is Picl dé oplossing voor je!

Picl (voorheen Filmthuis) is een Video On Demand service waarmee je de nieuwste Arthouse, Independent films en documentaires uit de Nederlandse filmtheaters en filmhuizen thuis in je eigen woonkamer kunt bekijken wanneer jij dat wilt. Waar je bij de overige VOD platforms je maandelijks betaalt voor een abonnement, is dit bij Picl niet van toepassing. Je hebt bij Picl geen maandelijkse kosten, maar je betaalt per film of documentaire die je wilt bekijken. Geen maandelijkse kosten dus voor iets wat je niet altijd gebruikt.

Voor maar liefst €8,50 transformeer jij jouw woonkamer in een regelrechte thuisbioscoop! Sluit het aan op een goede tv of misschien wel een beamer met bijbehorende geluidsinstallatie en geniet van de films die Picl in de aanbieding heeft.

Hoe werkt Picl?

Hoe werkt Picl nu eigenlijk? Wanneer je naar de site picl.nl gaat kun je gelijk al een film selecteren. Je doet dan een betaling van €8,50 voor de nieuwe films of €4,99 voor gemiste films aan een filmhuis naar keuze en je krijgt 48 uur lang toegang tot de film.

Over Picl

Picl is een samenwerking tussen 20 verschillende Nederlandse Filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie, opgezet door Herrie Film & TV. Stichting Nederlands Filmpromotie is in 2015 opgezet met als doel om samen met de filmtheaters en onafhankelijke distributeurs de (Nederlandse) documentaire en artistieke films onder de aandacht te brengen bij het publiek.

Met Picl kunnen films een groter deel van hun potentiële publiek bereiken en kunnen de aangesloten filmhuizen een extra service aanbieden. Op deze manier hoeft niemand meer een film te missen. Picl is tevens een uitstekende manier om de (Nederlandse) documentaires en artistieke film bij jonger publiek onder de aandacht te brengen.

Kijk voor meer informatie en het aanbod van films op picl.nl