Orginele Scooby Doo

Ik geloof er stellig in dat je iemand niet in het diepe kunt gooien als het om een passie gaat. Om een voorbeeld te noemen; als ik wil dat mensen metal kunnen waarderen en er zelfs van kunnen genieten, dan laat is ze niet gelijk naar Cannibal Corpse of Cattle Decapitation luisteren ter introductie. Ik begin liever met wat radio-vriendelijke hard rock/metal en laat ze rustig kennis maken met het hardere en meer opwindende metal, terwijl ik de tijd neem om uit te leggen wat ik er geweldig aan vind. Mensen laten voelen dat ze uitgenodigd worden in jouw passie zou een traktatie moeten zijn, iets waardoor ze zich vereerd voelen.

Wanneer het om horror gaat, weten mensen niet waar ze moeten beginnen, wat volledig begrijpbaar is. Op het moment zullen er waarschijnlijk tien-duizenden horror films zijn gemaakt en ook zullen er ontelbare “The Best Horror Films Ever” zijn. Waar zou je moeten beginnen???

Naar mijn mening is het veiligste pad soms ook het beste. In plaats van The Night of the Living Dead op te zetten, waarom zet je niet eerst een paar afleveringen van Scooby Doo, Where Are You?! op? Ik heb altijd al van deze show gehouden en ik voel een soort comfort en nostalgie wanneer ik terugdenk aan de Mystery Gang en hun spookachtige avonturen. En het bijkomende voordeel is dat hoewel de algehele ervaring van de show niet echt een enge is, er zijn een veelheid aan aspecten aan de show die een voorliefde voor horror kunnen opbouwen. Voor dit specifieke werk wil ik de focus leggen op de spectaculaire achtergronden, die veelal over het hoofd gezien worden, maar meer waardering zouden moeten krijgen.

Deze achtergronden zijn een tijdje gemaakt door Walt Peregoy, een voormalig color stylist en achtergrond artiest bij Disney. Zijn werk wordt herkend als een beetje meer radicaal en innovatief, iets wat geholpen heeft met zijn offerandes aan Hanna Barbara tijdens zijn Scooby Doo jaren. En hoewel hij maar van 1968-’71, met nog een periode in 1973, bij de studio was, heeft zijn werk aan Scooby Doo, Where Are You?! een basis voor de show gelegd die nog steeds zeer vitaal is. Hoewel het duidelijk is dat de bende zich in griezelige rijken moet begeven om de mysteries op te lossen, Peregoy’s achtergronden hebben voor deze wonderbaarlijke walm gezorgd.

Hieronder zijn verschillende voorbeelden van achtergronden uit “Scooby Doo, Where Are You?!, welke ik hoop dat jullie er net zo van kunnen genieten als dat ik er van genoten heb terwijl ik dit samen heb gesteld.

 

 

The Background Paintings of Scooby Doo Are Delightfully Creepy and Rather Beautiful

http://www.imdb.com/name/nm0673039/