Oderus Urungus R.I.P.

oderus_urungus_ripDave Brockie is dinsdag 24 maart dood in zijn appartement aangetroffen. Hij is 50 jaar geworden. Nu zal zijn naam niet direct een belletje doen rinkelen, maar misschien dat zijn pseudonym bekender is. Hij stond namelijk ook bekend alsOderus Urungus, de frontman van de shock rock band GWAR.

GWAR is een band die inspiratie heeft gehaald uit horror en comics wat te zien valt in hun stage performance. Het zijn intergalactische krijgsheren die op aarde zijn om deze te veroveren. Nou ja veroveren, dat ligt aan welk verhaal vertelt wordt op welk album. Dat GWAR een band is die perfect zou zijn voor B-movies is een feit en wordt onderkend door onder andere de band zelf. In de jaren 90 hebben ze een aantal films uitgegeven waar ze hun eigen mythe uitdiepen. Troma was ook een groot fan van de band. Helaas is er behalve Super Tromette Action Movie Go! nooit een andere samenwerking gekomen.

Met het overlijden van Dave zal dit er ook niet meer komen. Het is nog maar de vraag of de band überhaupt door gaat. Met het overlijden van Dave verliezen we niet alleen een shock rocker, maar ook een b-film liefhebber pur sang.