NSC V

nsc_vVorig jaar heb ik samen met enkelen van de TOTF crew NSC III bezocht. Ik kon er tijdens de 4de editie van de conventie niet bij zijn maar na de eerste paar mailtjes over de 5de editie van de conventie had ik besloten om deze editie niet te gaan missen! Wie zou er namelijk te gast zijn??? Tom Savini.. een man die de bezoekers van de website vast en zeker niet onbekend zal zijn!

Vrijdag 12 mei, mijn kaart thuis, vol goede zin om de dag erna Tom Savini te ontmoeten en eventueel met de beste man een gesprek aanknopen in de hoop er een interview uit te slepen kreeg ik een telefoontje van mijn partner in crime voor de dag erna; Robert. Ik moest even op de website kijken hoe we het beste met de auto in Rijswijk bij de Evenementenhal konden komen. Eenmaal op de website aangekomen zag ik tot mijn verbazing dat de foto van Tom Savini en enkele andere gasten er niet meer bij stonden… En wat zei het nieuws van NSC V:

NIEUWE GASTEN NEW STAR CON
Acteurs Tom Savini, Ernie Hudson, Larry Hagman en Charlene Tilton kunnen wegens andere verplichtingen (filmen enz.) niet naar de New Star Con 5 komen. We hopen dat ze erbij zullen zijn op New Star Con 6 in het najaar!
Wel hebben we op korte termijn 3 geweldige vervangingen voor ze weten te regelen: Ken Kercheval (Cliff Barnes uit Dallas), Stanislav Ianevski (Victor Krum uit Harry Potter) en Tolga Safer uit Harry Potter.

Je kan natuurlijk verwachten dat hierdoor mijn goede zin aardig wat minder is geworden, maar ja ondanks deze teleurstelling toch de dag erna naar NSC V gegaan met Robert. Ik had mezelf voorgenomen om mijn fotoshoot ticket met Tom Savini in te ruilen voor een fotoshoot ticket met David Faustino (Bud Bundy uit Married With Children) en die dag op zoek te gaan naar een action figure van Thanos (Marvel Comics karakter).

Na een lange trip naar Rijswijk kwamen we aan bij de Evenementenhal en gingen we naar binnen. In de eerste instantie zag alles er erg goed uit en had ik er een erg goed gevoel over tot ik de zaal van NSC binnen kwam. Tijdens de derde editie werd de conventie in de Druiventros `te Berkel Enschot gegeven. Daar was er een aparte dealer room, aparte FAQ room, aparte signeer room en ga zo maar door. Dat principe was er te Rijswijk niet. Alles was in één grote zaal gezet. De fotoshoots werden direct naast de infodesk gehouden en aan de andere kant van de infodesk was het prodium om de FAQ’s met de sterren te doen. Aan de andere kant van de zaal waren er aan de ene kant de handtekening tafels en aan de andere kant een scherm waar films/animé’s op vertoond werden en in het midden de dealertafels. Oké, alles is centraal en makkelijk te overzien maar dit straalde voor mij helemaal niets meer uit, de charme die het in de Druiventros had was voor mij helemaal weg. Ik kreeg het idee van een verzamelaarsbeurs in een grote fabriekshal… dat was de charme die het gebeuren op me uitstraalde.

Ondanks dat de conventie naar mijn inziens zijn charme kwijt was liet ik me alsnog niet uit mijn wat mindere humeur slaan. Ik heb een fotoshoot ticket met David Faustino geregeld en ben samen met Robert op zoek gegaan naar nieuwe aanwinsten. Robert heeft zijn filmcollectie weer iets weten ver vergroten met de Macross Plus box en heeft flyers van Battle Royale en Jin Roh weten te bemachtigen. Mijn queeste daarentegen is ook meer dan geslaagd. Ik heb daar naast mijn Thanos ook nog comics van Thanos gevonden, flyers van Battle Royale en ook nog eens action figures van Amon: Apocalypse of the Devilman. Wat dat betreft was mijn dag zeker geslaagd. Dat en de fotoshoot met David Faustino was ook erg leuk. Hij is inderdaad erg klein maar wel een heel erg sympathieke vent. En ik heb ook Aldert van Lightspeed comics weer eens gesproken. Altijd leuk om de man weer eens te zien en te spreken. Verder heb ik ook nog goed kunnen genieten van de cosplay wedstrijd.. er waren een paar erg goede kostuums bij.

Het slagen van mijn queeste naar een Thanos, de fotoshoot met David Faustino en de gezellige sfeer die er tijdens de conventie hing heeft voor mij de dag een beetje gered. Ik moet eerlijk zeggen dat over het algemeen de conventie niet zo’n succes was als gehoopt en ik toch wel twee keer zal nadenken als ik de volgende keer weer ga, vooral omdat ineens gasten af kunnen vallen en de communicatie daarover zeer sterk te wensen over laat. Als ik niet op de website had gekeken de dag ervoor had ik het niet geweten.. op zijn allerminst had ik een mailtje verwacht hierover…. Nou ja, misschien heb ik de volgende keer naast een ontmoeting met enkele gasten ook nog wel weer een nieuwe queeste in het vooruitzicht naar een nieuwe action figure of iets dergelijks!