Nederlandse filmmaker Roel Leijten lanceert trailer Buoyancy

We hebben het in januari al eerder gehad over de nieuwste film van Roel Leijten, Buoyancy. Deze Engelstalige film geïnspireerd door een Deense duikbootmoord uit 2018 is het feature length debuut van Leijten.

Roel Leijten is een onafhankelijke filmmaker, die als freelancer commerciële video’s maakt, maar daarnaast eveneens aan zelfgeschreven films werkt. Leijten heeft reeds enkele shorts, zoals Life of Converse, Spelen?, @David en Never Mind, op zijn naam staan. Buoyancy is echter zijn eerste feature length speelfilm.

Buoyancy

Anderson Amelia Anderson (Rebecca Finch) is een ambitieuze studente die in haar laatste jaar Moderne Sociologie zit. Tijdens een lezing komt ze Nicholas Hallberg tegen, een schatrijke tech-ondernemer die zich inzet voor een betere wereld. Hij presenteert zijn laatste project: een low-budget onderzeeër die zich zonder gebruik van fossiele brandstoffen voort kan bewegen over de gehele wereld. Off-the-grid living for the masses.

Amelia wil voor haar studie onderzoeken wat de effecten zijn van langdurige eenzaamheid op de mens, op een sociaal psychologisch vlak. Wanneer ze wordt uitgenodigd voor een meerdaagse tocht op de onderzeeër komt ze er achter dat er zich aan boord meer afspeelt dan ze in eerste instantie had verwacht.

Voorafgaand aan de première op 15 januari 2020 heeft Roel Leijten de trailer voor Buoyancy gelanceerd.