Who Killed Captain Alex?

Poster voor de film ""

Who Killed Captain Alex?

64 min - Action
Your rating:

Country:   Uganda
Language:  English, Kiswahili
Release Date:  2010
Director:  Nabwana I.G.G.
Runtime:  1 h 04 min
Writers:  Nabwana I.G.G.


Je moet het zien om te geloven! Slechter en beter dan dit gaat het echt niet worden. We beginnen de film met oerwoud geluiden, want we zijn natuurlijk in Uganda. Daar is een burgeroorlog gaande tussen de Tiger Maffia en het leger. Dit leger is onder leiding van Captain Alex (Kakule William). Alles gaat naar de Filistijnen op het moment dat Captain Alex sterft, maar niemand weet wie het gedaan heeft? Tiger Maffia weet het niet, het leger verdenkt de maffia, maar verbaast zich erover dat zij navraag doen naar de dood van hun leider. Wat volgt is een all-out oorlog tussen de twee kampen waarbij massa vernietigingswapens niet geschuwd worden.

Klinkt goed toch? Bedenk je dat dit alles gemaakt is voor een budget van minder dan $200 door selfmade filmmaker Nabwana I.G.G. De geweren zijn van karton, hout en ducttape gemaakt en dat zie je. Het massavernietigingswapen in de vorm van een helikopter is een getekende helikopter en ook dat zie je. Goedkoper dan Who Killed Captain Alex? kom je het haast niet tegen en toch heb ik in een deuk gelegen. Deze film neemt zichzelf namelijk niet serieus. De gehele film wordt namelijk gedubt door Video Joker Emmie. Dit gebeurt met zoveel humor en verbazing dat het eindresultaat te hilarisch voor woorden is. Alsnog kan je deze film alles behalve goed noemen, maar vermakelijk is deze zeker.

Denk je eens in dat je naar slechte opnames zit te kijken van een hut gemaakt van karton waar een man met een veel te serieus gezicht martial arts zit te beoefenen en er een voice over het heeft over The Ugandan Bruce Lee. Nee, ik hou het dan niet meer droog en kan niet anders dan uitbundig lachen waarbij de tranen over mijn wangen biggelen.

Who Killed Captain Alex? is een aquired taste waar lang niet iedereen van kan genieten. Zorg ervoor dat je het juiste gezelschap bij je hebt, zorg ook voor genoeg drank en bereid je voor op iets wat je nog nooit eerder gezien hebt en wat je buiten de films van deze studio (Wakaliwood) niet weer gaat zien. Kan je fout waarderen, hou je wel van een lichte marteling als filmfreak, stel je dan hieraan bloot.