Wellington Paranormal

Wellington Paranormal

30 min - Comedy, Crime, Fantasy, Mockumentary, Documentary
Your rating:

Country:   New Zealand
Language:  English
Release Date:  2018
Runtime:  0 h 30 min


In 2014 werd ik verrast door de mockumentary What We Do in The Shadows uit Nieuw Zeeland, waar we een drietal vampieren volgen in Wellington, de hoofdstad van Nieuw Zeeland. Verrassend genoeg hadden de makers en acteurs van What we Do in the Shadows meer ideeën wat zou komen in een spin-off mini-serie Wellington Paranormal, waar we de gebeurtenissen zien van de politieagenten Minogue en O’Leary wie ook een kleine rol hadden als agenten in de mockumentary.

Waar het in What we Do in the Shadows het draait om Vampieren, komen in Wellington Paranormal alle soorten van het bovennatuurlijke naar boven en allemaal vanuit een soort of reality tv show, waar we Minogue en O’Leary volgen. In de eerste aflevering krijgen onze twee agenten te maken met een demoon wie zich Bazu’aal of the Unholy Realm noemt en verschillende familieleden van een gezin bezeten heeft. Minogue en O’Leary moeten samen met de Inspecteur Maaka de demoon stoppen voordat het een poort opent in Bucket Fountain.

Aflevering twee staat in een alien thema waar de agenten naar een boerderij worden gestuurd om uit de zoeken het het komt er een koe in boom is gekomen, dit onderzoek komt verschillende gelijk uitziende boeren ondervragingen en zelfs graancirkels waar ze echter de aliens proberen te vangen in een schuur om alles weer in goede banen de werken.

In de volgende aflevering volgen we de agenten naar de wijk Khandallah waar geluidsoverlast was gemeld wanneer ze daar komen schijnt een jaren 70 feest gaande te zijn totdat de radio uit wordt gedaan waarnaar iedereen gelijk weg is. Inspecteur Maake verdenkt dat het gaat over geesten en stuurt daarom een medium mee om het uitzoeken.

In What we Do in Shadows kwamen we ook een groep weerwolven tegen waar we in aflevering 4 van Wellington Paranormal mee te maken hebben. Ze dachten eerst aan een grote hond, maar het bleek een meisje geweest te zijn, wie was veranderd door haar ex en het niet wist dat ze een weerwolf was geworden.

Aflevering 5 worden krijgen we nog meer links met de film. We krijgen te maken met Nick, een vampier uit de film, wie handelt in bloedzakken, maar die uit de handen van de politie weet te blijven door hypnose. Naast dit allemaal komen er nog veel meer aparte dingen voor in de aflevering.

De laatste aflevering van het serie heeft het zombiethema, waarin de collega’s van Minogue en O’Leary in zombies veranderen na gebeten te zijn tijdens een ondervraging.

Jemaine Clement en Taika Waititi hebben met Wellington Paranormal weer een leuke mockumentary neergezet. De acteurs Mike Minogue, Karen O’Leary en Maaka Pohatu zetten een goede rol neer als agenten en met dezelfde droge humor als in de film. Een zeer vermakelijk serie; zeker omdat elke aflevering maar 30 minuten duurt, is het mogelijk om ze zoveel absurd te doen, zodat dat niet gaat vervelen. En daarnaast zitten er grappen in wie elke aflevering steeds terug komen, maar net een tikkeltje anders. Ik raad de serie van harte aan en hoop op een volgend seizoen, of iets anders van de zelfde makers wat deze droogheid staat me wel aan.