Unhinged

Nadat Tom Cooper (Russell Crowe) zijn ex-vrouw en haar man heeft vermoord en hun huis in brand heeft gestoken vlucht hij naar New Orleans. Tom heeft al langer last van geestelijke instabiliteit na een ongeluk op werk.

Rachel Flynn (Caren Pistorius) gaat door een moeilijke tijd. Ze ligt in een moeilijke scheiding en heeft haar leven niet echt op orde op het moment. Ze verslaapt zich en vergeet soms haar afspraken waardoor ze soms met haar zoon Kyle (Gabriel Bateman) te laat komen op school. Het verkeer werkt echter niet echt mee en het wordt erger wanneer een pick-up niet door rijdt bij een groen licht.

Ze claxoneert en eist een verontschuldiging van de bestuurder. De bestuurder, Tom, komt naast haar te staan en verontschuldigt zich. Hij eist echter ook een verontschuldiging van Rachel. Rachel vindt echter niet dat zij Tom een verontschuldiging schuldig is. Dit valt echter behoorlijk verkeerd bij Tom hij zweert dat Rachel er achter zal komen wat een slechte dag nu echt is. Vanaf dat moment heeft Tom het op Rachel gemunt, met alle gevolgen van dien.

Unhinged geeft een interessant beeld van wat er kan gebeuren wanneer iemand doorslaat. Het geeft ook een bijzondere kijk op het fenomeen “road rage”, wat jaarlijks honderden tot duizenden slachtoffers maakt in de Verenigde Staten. Russell Crowe als doorgedraaide psychopaat is ook erg goed neergezet. Wat echter niet echt realistisch is, is dat er amper politie aan te pas blijkt te komen. Het Thriller gehalte ligt goed hoog wat voor een zeer vermakelijke film maakt. De vijfde film van regisseur Derrick Borte, Unhinged, is “Road Rage” in het extreme.