Unfriended: Dark Web

Poster voor de film ""

Unfriended: Dark Web

R 93 min - Horror
Your rating:

Language:  English
Release Date:  2018
Director:  Stephen Susco
Runtime:  1 h 33 min
Writers:  Stephen Susco


Tagline: Death wants some face time.

Unfriended: Dark Web is het vervolg op de eerste Unfriended film. Ik had om eerlijk te zijn nog nooit iets over het eerste deel gehoord en Dark Web is dus het eerste deel dat ik zie. De naam doet me denken dat dit een thriller is die om social media draait. Dat is slechts een klein deel van het verhaal.

Matias O’Brien heeft een laptop meegenomen uit het cybercafe waar hij werkte, nadat het ding ruime tijd bij de gevonden voorwerpen heeft gelegen. Thuis aangekomen gaat hij met vrienden op Skype een spelletje Cards Against Humanity spelen terwijl hij met de laptop aan de slag gaat. Even later neemt iemand contact met hem op om de laptop terug te eisen.

Unfriended: Dark Web is een film die vooral vanuit het oogpunt van het computerscherm van Matias afspeelt. Het is een interessante thriller die, zoals de titel al verraadt, grotendeels om darkweb draait. Darkweb is een geheim deel van het internet waar je alles kan vinden wat in principe op het normale internet verboden is. Denk hierbij aan “volwassen filmpjes” met dieren of kinderen in de hoofdrol. In Unfriended: Dark Web gaat het eigenlijk puur om snuff films. Dit zijn filmpjes van echte martelingen en moorden.

Naar mijn mening is de manier waarop deze film wordt geleverd een interessante manier. In plaats van een draagbare camera of beveiligingscameras kijk je dus mee met het beeldscherm van de hoofdrolspeler. Alles wat je te zien krijgt, is dus via chats en allerlei soorten cams. Het duurt een tijdje voordat de film op gang komt, maar dan begint het ook goed spannend te worden. Mocht je moe worden van alle cliché films in het genre, dan is dit zeker een aanrader.