Transformers: Zone

Transformers: Zone

28 min - Animation, Science Fiction, Mecha, Retro, Animé
Your rating:

Country:   Japan
Language:  Japanese
Release Date:  1990
Director:  Hiromichi Matano
Runtime:  0 h 28 min


Hier in Europa hebben we qua Transformers afleveringen maar 4 seizoenen gehad voordat de zogeheten G2 geïntroduceerd werd. De laatste afleveringen van de G1 serie werden hier in 1987 uitgegeven terwijl de G2 afleveringen in 1992 kwamen. In de tussentijd bleven de afleveringen en series van de zogeheten G1 in Japan gewoon doorgaan. De laatste van de G1 series die daar uitgekomen is voor G2 is Transformers Zone

Violenjiger de aanvoerder van het Decepticon leger stuurt de 9 “Great Decepticon Generals” bestaande uit Devastator, Menasor, Bruticus, Trypticon, Predaking, Abominus, King Poseidon, Overlord en BlackZarak op pad om de Zone energie te bemachtigen. Om deze energie te bemachtigen moet de planeet Femina eraan geloven. Star Saber, de huidige aanvoerder van het Autobot leger gaat samen met de planeet ten onder.

Het Autobot leger is verspreid als ze aangevallen worden door de Decepticons. De Powered Masters zijn op zoek naar hun aanvoerder en hebben de Autobot Zone achtergelaten in handen van de Micromasters. De Decepticons moeten nu alleen nog de zogeheten Zodiac energie hebben om triomfantelijk te wezen in hun queeste voor Violenjiger. Tussen De Decepticons en de Zodiac staan enkel de Powered Masters Dai Atlas en Sonic Bomber die net op tijd teruggekomen zijn om het plan van de Decepticons in de wat te schoppen.

Zone was in Japan niet het succes wat ze zelf gehoopt hadden want na één aflevering werd de rest van de serie al gecancelled. Jammer als je je bedenkt dat de Decepticon Combiners terug zijn in deze serie sterker dan ooit naar het schijnt. Helaas hebben onze Japanse oosterburen de nare gewoonte om in bijna alke animé wel iets cute’s te stoppen.. Ik snap alleen niet waarom dit in de Transformers ook zo nodig moest. Eén van de karakters is een mens met een vliegend roze konijn als huisdier wat ook nog eens kan spreken. Dat is nu iets waar ik niet op zit te wachten.

Ik denk dat Zone een serie had kunnen zijn die veel potentie heeft maar wat helaas er nooit uitkomen is door het cancellen van de serie. De serie is echter wel verder gegaan maar dan in Manga vorm in het Japanse blad Telemaga (een TV magazine). Transformers Zone, een leuke obscuriteit voor de Transformers fan om te zien hoe de G1 serie geëindigd is. Nee G1 is niet geeindigd na de Rebirth van Optimus Prime, G1 ging nog veel verder alleen niet in Europa…

Voor de Transformers liefhebbers only!

http://youtu.be/TDdliUq9CwQ