The Suicide Squad

Misschien was het het gebrek aan superhero movies, misschien was het de twist van James Gunn, maar ik heb mij zo goed vermaakt met The Suicide Squad. Voor mij dé superhero movie van 2021!

Gunn is na een Twitter ophef ontslagen door Disney waar DC gretig op in ging. Ze gaven hem de kans om het vervolg op Ayer’s Suicide Squad nieuw leven in te blazen. Dat is een match made in heaven. Gunn heeft met Guardians bij Disney al laten zien met B-list heroes om te gaan, hier mag hij gebruik maken van C-listers zelfs. Ik moet eerlijk zeggen dat ik voor deze film niet eerder van Polka-Dot Man, Peacekeeper of zelfs King Shark had gehoord. Ok, eerlijkheidshalve moet ik dan ook aangeven dat ik minder van de comics van DC ken wat natuurlijk ook deels een verklaring geeft. Maar goed, Bloodsport, en Quinn zijn uiteraard bekende characters voor mij.

Dan nu de film. Dit keer wordt de squad op pad gestuurd om een voormalig nazi fort op het eiland Corto Maltese te vernietigen. Dat ze tegen onmogelijkheden en een gemartelde bevolking oplopen hoort er allemaal maar een beetje bij. Eyes on the mission is het devies hier als ze ook maar enigszins strafvermindering willen krijgen.

Natuurlijk gaat het allemaal net iets anders en komen we er zelfs achter dat onze schurken misschien wel heel erg verklaarbare redenen hebben om te doen wat ze doen. We krijgen zelfs mededogen voor ze.

The Suicide Squad is natuurlijk een R-Rated herhaling van wat we al zo goed van Gunn kennen. Over the top actie, geweld en enorm veel humor. Dat hij elke keer weer een blik van passende acteurs open weet te trekken is ook geniaal. Michael Rooker, Nathan Fillion en zelfs Sly Stallone maken hun opwachting hier. Ze hebben er ook allemaal lol in en dat is de kracht hier ook. Waar Suicide Squad faalt omdat deze zichzelf te serieus nam, werkt de luchtigheid hier enorm goed. Zie het als een mix tussen Deadpool en Guardians of the Galaxy. En waar ik mij in de vorige Squad aan ergerde was hier eigenlijk top, het acteerwerk van Margot Robbie. Alsof ze hier wel de veiligheid voelde om Harley Quinn goed neer te zetten.

Ik ben blij dat Gunn weer terug in de stal van Marvel is en daar verder gaat met zijn GotG, maar ik had heel graag veel meer van hem gezien bij DC. Hij heeft het DCEU een revival gegeven met zijn film, maar wie moet het stokje nu overnemen?