The Strangers: Prey at Night

Poster voor de film "The Strangers: Prey at Night"

The Strangers: Prey at Night

NR 85 min - Horror, Thriller
Your rating:

Language:  English
Release Date:  2018
Director:  Johannes Roberts
Runtime:  1 h 25 min


Tagline: Let us prey

Deze recensie bevat mogelijk spoilers voor het eerste deel. Ik raad jullie dus aan om eerst die film te gaan kijken voordat je verder leest.

The Strangers: Prey at Night kwam 10 jaar na het eerste deel uit. De 3 gemaskerde moordenaars, die aan het eind van het vorige deel wegkwamen, zijn weer terug. Of het echt een vervolg is op de originele Strangers, is niet duidelijk. Het maakt op zich weinig uit, zolang het maar een goede film is.

Op zichzelf staand is The Strangers: Prey at Night inderdaad een hele prima film. Hoewel de film blijkbaar een lager budget had dan zijn voorganger, hebben ze er een stuk meer uit weten te halen. Misschien was Liv Tyler gewoon zo duur voor deel 1? De film bevat meer interessante personages, meer moorden en je ziet een stuk meer bloed en details. Zo worden er mensen neergestoken, opgeblazen en met een shotgun neergeschoten. Het is smerig, lomp en voor de liefhebber; geweldig.

Net als zijn voorganger komt The Strangers: Prey at Night wat langzaam op gang. In dit geval is het noodzakelijk om de personages beter te leren kennen voordat de hel los breekt. Mike, zijn vrouw Cindy gaan met hun kinderen Luke en Kinsey naar het trailerpark van hun oom en tante op vakantie. Dit doen ze om wat tijd samen door te brengen voordat Kinsey naar een speciale school wordt gestuurd. Net zoals in deel 1 wordt er dan op de deur geklopt…

The Strangers: Prey at Night komt, is absoluut weer een hele goede film, net zoals zijn voorganger. De personages zijn interessant, de moorden bruut en het is al met al een behoorlijk spannende film. Hier en daar wat ongeloofwaardige punten, maar dat mag de film absoluut niet voor mij verpesten en laten we eerlijk zijn, dit hoort bij een horror van dit soort. Wederom: als je je over het begin heen weet te zetten, is deze film absoluut een aanrader die mij zelfs doet denken aan de legendarische Texas Chainsaw Massacre.