The Rocky Horror Picture Show: Let’s Do The Time Warp Again

Poster voor de film ""

The Rocky Horror Picture Show: Let's Do the Time Warp Again

R 88 min - TV Movie, Horror, Comedy, Music, Thriller, Science Fiction
Your rating:

Language:  English
Release Date:  2016
Director:  Kenny Ortega
Runtime:  1 h 28 min


Tagline: Transcend your expectations.

Rocky Horror Picture Show: Let’s do the Time Warp again.

Onder deze titel kwam deze remake van de bekende klassieker uit. De vraag bij remakes luidt natuurlijk altijd: is hij slechter of beter dan het origineel?

Het verhaal gaat in principe hetzelfde als in de originele versie. Brad (Ryan McCartan) en Janet (Victoria Justice) hebben autopech en stranden in de buurt van het kasteel van Dr. Frank-N-Furter (Laverne Cox). Hier wordt het feest gevierd om zijn laatste creatie te verwelkomen: de nogal domme en vooral gespierde Rocky (Staz Nair). Hierna maken ze de vreemdste dingen mee in het kasteel.

In principe is dit een vrij duidelijke en trouwe remake van het origineel, zonder al teveel noemenswaardige inbreng. De cast levert op zich wel goed acteerwerk door bewust heel erg bar slecht te acteren. Toch mist de remake de complete oubollige en misschien zelfs foute en campy sfeer van het origineel. Ook ontbreekt het voor mij binnen de cast aan de charme van de originele cast. Tim Curry zit in dit deel kort tussendoor als presentator, in zijn rolstoel als gevolg van een beroerte in 2013. Meatloaf heeft zijn rol als Eddie overgedragen aan Adam Lambert, wat ik geen goede vervanger vind. Ook vind ik Tim Curry een betere Frank-N-Furter dan de persoon die hem in de remake speelt.

Deze versie is op zich een prima en eerlijk eerbetoon, maar was voor mij vooral het duwtje om het origineel te gaan kijken. Hij is zeker niet slecht, maar voor iemand als mij komt hij te modern en gepolijst over. Ik hou van de complete charme die het origineel zo vermakelijk maakte.

Je kunt de remake gaan kijken als je geïnteresseerd bent, maar ik zie liever Tim Curry in vrouwenondergoed.