The Marine 5: Battleground

Poster voor de film ""

The Marine 5 Battleground

Action
Your rating:

Language:  English, Portuguese
Release Date:  2017
Director:  James Nunn
Writers:  Edward McHenry, Rory McHenry


Tagline: One Marine. Two Gangs. One Long Night

Wat doe je, als je als voormalig MARSOC (Marine Special Operations Command, red.) marinier het niet kan trekken in de beveiligingssector? Juist, je wordt een EMT (Emergency Medical Technician (een ambulance verpleegkundige), red.). Dit moet ex-marinier Jake Carter (gespeeld door WWE worstelaar Mike “The Miz” Mizanin) gedacht hebben. Op zijn patrouille krijgt hij samen met zijn collega, Zoë Williams (gespeeld door Anna Van Hooft), een melding binnen van een auto die bekneld is onder een lading stenen. Met enorm veel kracht en minachting voor eigen veiligheid (normale Paramedics, zouden wachten op de Brandweer, want hier geldt ook… eigen veiligheid eerst), weet Carter de inzittende van de beknelde auto, Ana (gespeeld door de vrouw (en tevens de manager) van onze hoofrolspeler, Maryse Ouellet Mizanin), te redden. Deze reddingsactie mocht niet baten, want het bijrolletje voor zijn echtgenote is al snel ten einde, omdat ze door het wegvallen van de beknelling al snel dood bloed.

Ondertussen wordt er een aanslag gepleegd op de leider van the “Lost Legion” motorbende. Deze beste man overleeft de kogelregen niet en de twee schutters Cole (gespeeld door Nathan Mitchell) en Taylor (gespeeld door Yusuf A. Ahmed) vluchten weg in hun vluchtauto, nadat Taylor fataal is geraakt door kogels van de wraakzuchtige motorbende. Al snel komen ze aan in een parkeergarage van een attractiepark. Ondertussen krijgen Carter en Zoë de oproep dat er een persoon een hartstilstand heeft in de desbetreffende parkeergarage. Wanneer ze er aankomen, zien ze dat Taylor al de pijp aan maarten heeft gegeven en de kogelgaten in zijn lichaam geven de indicatie dat de hartstilstand veroorzaakt is door bloedverlies. Niet al te lang daarna, komen een drietal leden van de motorbende aan bij de parkeergarage. Carter, Zoë en Cole proberen ondertussen met de pick-up van Cole te vluchten, maar ze komen niet ver, omdat de motor van de pick-up het begeeft.

Terwijl ons nobele drietal dekking zoekt achter een aantal pilaren, wordt Cole ondervraagt door Carter. Cole bekend dat hij samen met Taylor is ingehuurd om Rodrigo (gespeeld door Mark Acheson) (de leider van the Lost Legion, red.) te vermoorden. Ondertussen eist de leider van het drietal, Alonzo (gespeeld door WWE worstelaar Bo Dallas), dat de schutter wordt uitgeleverd aan hem. Ondertussen blijft Cole bloeden en Zoë constateert al snel dat Cole veel bloed heeft verloren. Carter rent ondertussen naar de ambulance om zijn verbandtas op te halen, maar wordt onderschept door bendelid Murphy (gespeeld door WWE Diva Naomi). Carter weet Murphy uit te schakelen, terwijl Zoë voor een afleiding zorgt, zodat Cole zich kan verstoppen. Zoë wordt ondertussen buiten westen geslagen en gevangen genomen door een ander bendelid, Deacon gespeeld door WWE Worstelaar Curtis Axel).

Cole bekent ondertussen aan Carter dat hij de aanslag geaccepteerd heeft om zijn dochtertje van 5 te beschermen. Ondertussen houd Alonzo Zoë onder schot en hij dreigt haar te vermoorden als Carter hem niet degene brengt die de aanslag heeft gepleegd. Carter brengt het lijk van Taylor naar Alonzo en weet Zoë zo vrij te krijgen. Wanneer Zoë en Carter weglopen, denken Alonzo en Deacon dat ze op deze manier makkelijk van de twee paramedics af kunnen komen en schieten Zoë door haar hoofd. Carter weet, zoals het een standaard actie held betaamd, net op tijd dekking te zoeken. Ondertussen hebben Deacon en Alonzo versterking opgeroepen. Deze versterking bestaat uit de rechterhand van Rodrigo, genaamd Vincent (gespeeld door Sandy Robson) en een aantal andere bendeleden, die toch, voor een motorbende, redelijk zwaar geschut mee hebben genomen.

Vincent attendeert zijn waarde collega’s er op dat de aanslag door twee personen gepleegd is. Deze mededeling beweegt Alonzo er toe om zijn zoektocht voor te zetten. Carter probeert zich ondertussen weer bij Cole te voegen, maar wordt onderschept door een ander bendelid. In het gevecht schiet Cole te hulp en injecteert het bendelid met morfine, waarna Carter hem moeiteloos uit zijn lijden verlost met een bijl.

Carter en Cole weten een lift te bereiken. Omdat Cole toch aardig wat bloed heeft verloren, geeft Carter hem een transfusie met zijn eigen bloed. Tijdens dit intieme momentje tussen onze actieheld en zijn beschermeling, biecht Cole op dat hij het voor het geld heeft gedaan en dat degene die de aanslag gepland heeft, een van de bendeleden was (Ja ja, zo komen we steeds meer te weten over het flinterdunne plot). Carter en Cole proberen te ontsnappen, maar er ontstaat een schietpartij, waarbij Carter door toch een zeer groot kaliber machinegeweer wordt neergeschoten. Nu Cole zijn beschermengel kwijt is, wordt hij al snel gevangen genomen door Alonzo. Cole bekend dat hij ingehuurd is door Vincent, omdat anders zijn familie gevaar zou lopen. Vincent geeft een halfbakken uitleg dat Rodrigo allianties wilde sluiten met andere bendes. Alonzo en een ander bendelid besluiten ondertussen dat Vincent toe is aan een nieuwe carrière als speldenkussen en brengen hem met meerdere messteken om het leven. De nieuwe carrière van Vincent weerhoud Alonzo niet om Cole te laten leven. Onze actieheld Carter herstelt ondertussen van zijn schotwonden en als een ridder op het witte paard, redt hij Cole uit de klauwen van Alonzo met behulp van zijn ambulance.

Carter en Cole weten ondertussen te ontsnappen naar een bouwput en onderweg weten ze medische assistentie op te roepen. Alonzo weet op een manier te achterhalen waar Carter en Cole zijn en hij weet Carter daar zwaar te verwonden, terwijl Cole naar het dak vlucht.  Alonzo denkt Cole nu ingesloten te hebben, maar Carter verschijnt nogmaals en weet Alonzo na een schermutseling van het dak af te gooien.

Tja, wat kan ik zeggen over The Marine 5: Battleground? Toen ik de titel hoorde had ik andere verwachtingen bij deze film. Ik had niet verwacht dat deze film mij met een nare smaak in mijn mond zou achterlaten. Persoonlijk zou ik honderd andere dingen kunnen bedenken die ik liever met deze 91 minuten had gedaan, waaronder pootjebaden in een rivier vol met hongerige piranha’s. Nu had ik mijn verwachtingen ook wel zeer naar beneden bij mogen stellen, toen ik vernam dat deze film uit de WWE stal kwam. Ik had kunnen verwachten dat het acteerwerk, het plot en de dialogen zo flinterdun zouden zijn, dat een willekeurige pornofilm nog meer diepgang heeft. Wat mij betreft mogen Mike “The Miz” Mizanin en zijn consorten hun acteerwerk bewaren voor in de WWE ring… Daar maken ze er tenminste nog fans blij mee.