The Magicians Season Two

The Magicians Season Two

45 min - Drama, Fantasy, Series
Your rating:

Language:  English
Release Date:  2017
Runtime:  0 h 45 min


Zoals het een goede serie betaamt eindigt het laatste deel van het eerste seizoen van The Magicians met een ontzettende cliffhanger. Mocht je het eerste seizoen nog niet gezien hebben, kijk deze dan eerst voordat je verder gaat met deze recensie.

De identiteit van The Beast is bekend. We kennen de rol van Quentin (Jason Ralph), Alice (Olivia Taylor Dudley) Penny (Arjun Gupta), Julia (Stella Maeve) en de rest. Hun taak om The Beast te doden gaat echter anders dan verwacht. De vorige 38 keren is het mislukt en werd de tijdlijn gereset met een kleine aanpassing. Dat kan nu niet meer. Ze moeten slagen in hun opzet om Fillory en de andere werelden te redden. Dit lukt ze, maar op een andere manier dan bedoelt was. Ze waren wel klaargestoomd voor The Beast, maar niet voor wat daarna zou komen of voor andere gevaren. Er liggen meer narigheden in het verschiet dan alleen The Beast. De grillige god Ember is er nog, en ook de Trickster god Reynard verschijnt weer ten tonele.

In dit tweede seizoen gaan we verder de diepte in met de magie en de bron van de magie. We krijgen andere werelden te zien en we worden geïntroduceerd met meer goden. Vooral dit laatste is in de wereld van The Magicians al eeuwen niet meer gebeurd. Met de terugkeer van de goden komt er meer oude magie naar de ‘normale’ wereld. Zelfs mysteriën waar nooit eerder een antwoord op gegeven kon worden, worden nu onthuld.

Het klinkt een beetje alsof The Magicians met dit seizoen in een stroomversnelling terecht is gekomen, en dat is ook zo. De opbouw van het eerste seizoen wordt hier verder uitgediept en dat is een goed iets. Je krijgt meer diepgang van de karakters te zien waardoor je zelfs sympathie begint te ontwikkelen voor personages die eerder vervelend te noemen waren. Margo (Summer Bishil) en Eliot (Hale Apleman) zijn hier erg goede voorbeelden van. De uitwerking en diepgang die zij hier ondergaan was nodig om juist van deze twee een hoofdkarakter te maken in plaats van een bijpersonage.

De zelfspot die in het eerste seizoen goed merkbaar was wordt hier doorgezet zonder vervelend te worden. Ik was er even bang voor dat de stroomversnelling misschien ook zou zorgen voor een te hoog gehalte aan pop culture referenties, maar niets is minder waar. Nog steeds wordt dit subtiel verwerkt, wat voor de ‘geeks’ alleen maar goed werkt. Ik geef eerlijk toe dat ik ook wel even moest grinniken bij bijvoorbeeld een gevatte Game of Thrones referentie.

Het grootste minpunt van het tweede seizoen is dat het zo snel weer voorbij was. De langzame start van het eerste seizoen is hier namelijk niet aanwezig. Je zit vrij snel weer in het verhaal en voor je het weet heb je in twee dagen alles gekeken. Wat gaat er nu verder gebeuren, wanneer mogen we weer verder. Als series beoordeeld moesten worden op hoe bingewaardig ze zijn dan staat The Magicians voor de liefhebbers van het genre vast en zeker hoog. Ik wacht met smart op seizoen drie!