The Magicians Season Three

Spoileralert! Lees zeker niet verder als je het 1ste en 2de seizoen van The Magicians niet hebt gezien!

The Magicians blijft een onzekere serie. Pas aan het eind van het tweede seizoen is er namelijk een derde seizoen bij besteld. Per seizoen wordt er dus gekeken of het de moeite waard is om het verhaal voort te zetten. Gelukkig is er besloten om verder te gaan, want The Magicians is erg leuk en weet goed te onderhouden!

De magie is weg! Het geklungel van de jonge magiërs heeft de dood van een god tot gevolg gehad. Weliswaar een kleine god, maar dit kunnen de goden niet zomaar over zich heen laten gaan, dus de mensheid wordt afgesloten van magie. Dit wordt aan het einde van het vorige seizoen prachtig in beeld gebracht door een loodgieter die daadwerkelijke de stroom van magie afsluit. Maar is de magie echt weg of is er nog wat over? Julia (Stella Maeve) lijkt nog een kleine restje te hebben. De vraag is nu natuurlijk waar dit vandaan komt en of dit betekent dat de magie terug kan komen. In Fillory hoort Eliot (Hale Appleman) dat hij en zijn vrienden op en queeste moeten gaan om zeven sleutels te vinden. Deze zeven sleutels geven ze toegang tot een achterdeur waarmee ze magie weer ‘aan’ kunnen zetten.

Deze queeste brengen Hale, Julia, Quentin (Jason Ralph), Alice (Olivia Taylor Dudley), Penny (Arjun Gupta), Kady (Jade Tailor) en Margo (Summer Bishil) oog in oog met oude bekenden, nieuwe klasgenoten en uiteraard goden die hun magie zeker niet kwijt zijn.

Het was een jaar geleden dat ik het tweede seizoen gekeken had en om eerlijk te zijn heb ik deze niet opnieuw gekeken voordat ik mij stortte op dit seizoen. Ja, het was wel even lastig om erin te komen, maar dat was na twee afleveringen alweer voorbij. Ik zat er zo weer in en voor ik het wist waren alle dertien de afleveringen er weer doorheen.

De referenties waar het eerste en tweede seizoen vol mee zaten naar andere pop culture series zijn ook hier weer te vinden. Subtiel en minder overdreven aanwezig. The Magicians heeft zich inmiddels bewezen om ook mee te doen met de concurrenten op het gebied van fantasy. Een verademing en ook weer hilarisch, vooral wanneer Penny probeert een groep doden bij te praten over de ontwikkelingen in het laatste seizoen van Game of Thrones. Herkenbaar en daarmee erg toegankelijk. Wat hier wel minder is, is de karakter ontwikkeling. Eliot en Margo hebben in het voorgaande seizoen best een ontwikkeling doorgemaakt, echter blijven hier andere karakters achter. Alice en Penny, bijvoorbeeld, blijven een beetje te veel hangen in hun tegenstrijdige gedrag en werken hiermee niet alleen de karakters tegen, maar ook de kijker is het af en toe wel zat. Alice blijft treuren om het verlies van magie en kan hier niet op een logische manier aan voorbij gaan. Misschien is het de leeftijd van het personage, maar ik zou hier toch echt anders mee omgaan.

Eindoordeel is uiteraard nog steeds erg positief. De serie ontwikkelt zich gestaag naar nieuwe verhalen die deels voorspelbaar zijn en deels weer nieuw zijn. Het vierde seizoen is inmiddels ook besteld en het einde van de laatste aflevering geeft al deels weg welke kant het op gaat. Ik zie het graag komen en kan mij vinden in de richting van de showrunners. Kom maar op met dat vierde seizoen!