The Magicians Season Four

Spoiler alert als je niet tot en met seizoen 3 bent.

Ik denk dat ik inmiddels kan zeggen dat Magicians één van de leukste series van het moment is die zo goed als niemand volgt. Young Adult magiërs die tussen de verschillende werelden heen en weer reizen om deze werelden te redden, zichzelf te redden en magie te redden.

Aan het einde van het derde seizoen was magie gered, maar tegen een hoge prijs. Onze helden werden losgelaten in de normale wereld met geen herinnering aan wie ze nu echt zijn. Daarnaast heeft het monster waar ze in het vorige seizoen mee gevochten hebben het overleefd en heeft hij bezit genomen van het lichaam van Elliot (Hale Appleman) en zoekt hij wraak op degenen die hem vastgezet hebben.

Dit seizoen is wederom een queeste waarbij onze helden gezamenlijk als einddoel hebben om Elliot te redden van het monster. Om dit doel te behalen bewandelen ze afzonderlijk of in kleine groepen verschillende paden. Zo nu en dan lijkt het erop dat ze hierdoor weinig tot niets meer met elkaar te maken hebben en dat de groep uit elkaar gevallen is. Deze verschillende verhaallijnen hebben echter zeker hun nut. Aan het eind komt alles samen en begrijp je waarom deze keuzes gemaakt zijn.

Waar het in het derde seizoen schortte aan karakterontwikkeling is deze hier volop aanwezig. Alice (Olivia Taylor Dudley) en Quentin (Jason Ralph) zijn hier het beste voorbeeld van. Ook hier wordt er teruggegrepen naar personages uit het verleden die niet alleen verder zijn gegaan met hun leven, maar ook met hun ontwikkeling. Men blijft niet stil staan in deze serie en dat is vrij verfrissend.

Het monster en de strijd die ze moeten leveren om hem te verslaan levert ook prachtmomenten in deze serie op. Ook het monster maakt een ontwikkeling door hoe meer hij over zichzelf te weten komt. Daarbij brengt hij ook een heel nieuwe mythos mee die in de toekomst vast en zeker voor meer gave ontwikkelingen kan zorgen in The Magicians.

Ondanks de vele verhaallijnen die eerst totaal niet logisch zijn is dit seizoen een stuk sterker dan diens voorganger en dat alleen is uniek te noemen. Een serie die het zo lang volhoud en beter wordt met de tijd? Dat komt niet vaak voor. De laatste aflevering kan je zien als een einde, maar wij weten wel beter. Januari 2020 komt het 5de seizoen eraan en ik kan niet wachten tot ik deze kan zien en ben meer dan benieuwd welke kant ze nu weer opgaan. Potentie genoeg!