The Lodge

Poster voor de film "The Lodge"

The Lodge

R 108 min - Drama, Horror, Thriller
Your rating:

Language:  English
Release Date:  2019
Director:  Veronika Franz, Severin Fiala
Runtime:  1 h 48 min


Tagline: You're not welcome here

Uit de stal van de legendarische Hammer Film Productions komt er de nieuwe suspense horror film The Lodge. Deze film geregisseerd door Veronika Franz en Severin Fiala neemt de kijker mee in een horror verhaal waar de liefhebbers van kunnen genieten.

Nadat Richard (Richard Armitage) vertelt door te willen gaan met de scheiding neemt Laura (Alicia Silverstone) haar eigen leven en laat twee kinderen achter. Richard is verlieft geworden op Grace (Riley Keough). De kids Aiden (Jaeden Martell) en Mia (Lia McHugh) moeten bij hun vader wonen en nemen het Grace kwalijk. Ze willen haar niet accepteren als partner van hun vader en al helemaal niet als ze gezellig met z’n viertjes in een huisje in de bergen gaan zitten tijdens kerst. Nou ja met z’n vieren, de dagen voor kerst moet Richard werken en zijn de kids aangewezen op Grace die ze niet mogen.

Grace heeft een verleden, een sekteverleden wat diens sporen heeft achtergelaten. Aiden en Mia snappen niet wat hun vader in haar ziet en besluiten om tijdens de dagen alleen met haar, haar niet te accepteren en haar leven zo moeilijk mogelijk te maken. Ze pakken elk moment om Grace te confronteren met hun overleden moeder.

Pff, lastig dit hoor. Het plot omhelst veel meer, maar dit kan niet verteld worden zonder te veel weg te geven, en dat laatste is cruciaal. In de introductie gaf ik al aan dat we hier te maken hebben met een horror film voor liefhebbers. Waar we tegenwoordig alleen maar films voorgeschoteld krijgen waarbij alles snel en zoveel mogelijk moet zijn hebben we hier een minimalistische film waarbij het gaat om de spanning, de opbouw en het unheimische gevoel. Er gebeurt namelijk vrij weinig wat de aandacht kan laten verzwakken. Ook ik moet eerlijk aangeven dat ik er even in moest komen en mijn aandacht halverwege verslapte. Tegen het einde aan werd deze echter enorm goed teruggegrepen.

Hier komen we direct ook aan bij het grootste minpunt van deze film, het duurt allemaal net iets te lang. Er had heel iets meer snelheid of diepgang in mogen zitten. Bepaalde elementen worden net iets te lang doorgetrokken waardoor er de kans is dat deze film de grip die nodig is om de kijker vast te houden verliest.

Qua acteerspel is het keurig, echter niet meer dan dat. Voornamelijk Grace had meer in mogen zitten. Dit personage is zo complex en ik heb na het zien van deze film het gevoel dat alleen de oppervlakte maar aangeraakt is. Jammer, met iets meer ontwikkeling in haar was het geheel sterker geweest. Alsnog dikke complimenten voor deze film, vooral om de rust die hier te vinden is. Dit is een type horrorfilms die tegenwoordig te weinig meer gemaakt wordt en dat zou ik graag anders zien. Je moet de aandacht er wel bijhouden, dat verdient een film als deze namelijk ook.