The End Of The F***ing World

The End Of The F***ing World

25 min - Adventure, Comedy Drama
Your rating:

Country:   United Kingdom
Language:  English
Release Date:  2017
Runtime:  0 h 25 min


Netflix originals zijn films en series die alleen bij Netflix te zien zijn, maar hoeven niet altijd door Netflix zelf gemaakt te zijn. The End of the F***ing World is daar een mooi voorbeeld van. Deze was eerst te zien op Channel 4 in Groot-Brittannië en werd daarna dus opgekocht door Netflix. In deze zwarte humorserie, gebaseerd op de gelijknamige comics van Charles S. Forsman, volgen we een gedeelte van het leven van de tieners James en Alyssa, gespeeld door Alex Lawther en Jessica Barden.

James is er zeker van dat hij een psychopaat is. Dit denkt hij omdat al heel wat dieren om heeft gebracht zonder ook maar enig schuldgevoel. Sterker nog, hij heeft eigenlijk totaal geen gevoelens. Hij wil gaan kijken of dat ook echt zo is door de volgende stap te nemen, een mens vermoorden. Alyssa aan de andere kant denkt dat iedereen een hypocriete eikel is, en een haat haar moeder en stiefvader met een passie. Uiteindelijk wil zij niets anders dan weg te gaan, op zoek naar haar eigen vader. Dit kan zij natuurlijk niet alleen en zoekt daarom iemand die met haar mee wil rebelleren.

Zodoende raken James en Alyssa bevriend. Voor Alyssa iemand waarmee ze kan rebelleren en voor James een uitstekende kandidaat voor zijn volgende stap. Dit alles komt uit op een roadtrip dat toch nooit goed zal kunnen gaan?

De grote kracht achter “The End of the F***ing World” is naar mijn mening dat alle afleveringen maar zo’n 20 minuten duren en het in totaal maar 8 afleveringen zijn. De korte duur zorgt ervoor dat de scherpte en het effect van elke aflevering behouden blijft. Terwijl de beperkte afleveringen ervoor zorgen dat het verhaal vlot doorloopt en nooit verveeld raakt. Want ja, hoeveel kan je uiteindelijk stoppen in een roadtrip dat na een paar afleveringen haast net zo ruw is als Love and a .45 of Thelma & Louise, alleen dan met twee tieners in de hoofdrol die geen benul hebben waar ze in zijn beland. Het geheel word versterkt door een uitstekend dialoog, niet alleen tussen James en Alyssa, maar ook van de innerlijk gedachtegang van deze twee tieners. Lekker droog op een manier die je bijna alleen in Britse series tegen zal komen.

Zeer vermakelijk en absoluut een aanrader. Al geef ik wel als advies om de serie niet in één keer te kijken. Juist met mate zal je deze eigenzinnige serie het meest kunnen waarderen.