The Cat Returns

Poster voor de film "The Cat Returns"

The Cat Returns

G 75 min - Adventure, Fantasy, Animation, Drama, Family, Animé
Your rating:

Country:   Japan
Language:  Japanese
Release Date:  2002
Director:  Hiroyuki Morita
Runtime:  1 h 15 min


Tagline: Journey to another world.

Neko no Ongaeshi” vertelt het verhaal van Haru. Haru is een tienermeisje en niet bepaald het populairste meisje op school. Op haar weg naar huis ziet ze een kat lopen met een presentje in zijn bek. Wanneer deze kat de drukke weg over wil steken, komt hij in de problemen. Haru riskeert haar eigen leven om het leven van deze kat te redden. Wat Haru niet weet is dat de kat die ze gered heeft, de troonopvolger is in het Koninkrijk der Katten. Door haar redding wordt Haru overladen met cadeau’s van de katten. Hier hoort ook bij dat ze is uitgenodigd door de koning om het Koninkrijk te bezoeken. Veel keus heeft Haru echter niet, aangezien de koning vastberaden is Haru aan zijn zoon uit te huwelijken. Geleid door een zachte stem gaat Haru opzoek naar het Kattenzakenkantoor om hulp te zoeken. Hier aangekomen maakt ze kennis met Muta ( wiens echte naam Renaldo Moon blijkt te zijn) en de Baron (Baron Humbert von Gikkingen). Hoewel Muta in eerste instantie onwillig is, besluiten Muta en de Baron Haru te helpen wanneer ze wordt meegenomen naar het Koninkrijk der Katten.

Meer wil ik niet over het verhaal vertellen. Als je meer wilt weten moet je de film maar gaan kijken…“Neko no Ongaeshi” is de eerste film van regisseur Hiroyuki Morita. Waar Morita zich eerder bezig hield met de animaties van onder andere “Deep Blue”, heeft hij nu de regie op zich genomen voor deze film. Qua animatie wordt het niveau van “Spirited Away” niet gehaald. In deze film is dan ook gekozen voor een tekenstijl die overeenkomsten vertoont met aquarel. Dit haalt niet weg dat ik deze film geweldig vind. De karakters van Muta en de Baron komen oorspronkelijk uit “Mimi wo Sumaseba” (“Whisper of the Heart”). In “Neko no Ongaeshi” hebben de verschillende karakters allemaal hun eigen eigenaardigheden en charmes, wat deze film leuk maakt.

Tot slot wil ik zeggen dat “Neko no Ongaeshi” niet de beste animé is die ik gezien heb, maar naar mijn mening is deze film zeker de moeite waard om te gaan kijken.