The Addams Family

21 jaar geleden alweer dat de laatste Addams Family film is uitgekomen. Dit is de zogenaamde Reunion die enorm geflopt is. Het beste aan die film was Tim Curry, maar dat is een verhaal voor een andere recensie. 2019 dus, nieuwe Addams Family film en dit keer een geanimeerde film. Laten we eerlijk zijn, een concept zoals The Addams Family leent zich perfect voor animatie. Daarbij komt ook dat er de laatste jaren wel meer horror comedy animatie is uitgekomen wat voor jong en oud prima te verteren was. Hotel Transylvania is hier een mooi voorbeeld van. Gemaakt voor de kids, maar met af en toe leuke volwassen humor.

Deze reboot van The Addams Family brengt de kijker terug naar het begin van de familie. Ze vluchten uit hun geboorteland omdat ze onbegrepen en gehaat worden door de bevolking. Één tak, de ons bekende tak, van de familie gaat naar New Jersey, waar ze een verlaten gekkenhuis tot huis nemen. Dat het daar spookt is een pluspunt.

Na deze overbodige maar leuke introductie gaan we naar het echte verhaal. De huizen die aan de voet van de berg liggen waar de familie woont staan klaar om in een live show verkocht te worden. De verkoper Margaux Needler (Allison Janney) wil dat alles perfect gaat en wil koste wat het kost ervoor waken dat de gekke familie Addams roet in het eten gooit. Dat ze hiervoor haat en leugens moet gaan verspreiden is dan maar zo.

Het subplot in deze film draait om Wednesday (Chloë Grace Moretz) die zich afzet van de familie omdat ze de isolatie waarin ze leven niet meer trekt. Daarbij komt ze in contact met de dochter van Margaux die exact hetzelfde proces doormaakt.

Ok, first things fist, top voice cast! Oscar Isaac is geweldig als een Gomez en Charlize Theron zet een heerlijke Morticia neer. Snoop Dogg als Cousin It was ook perfect gecast, heerlijk over the top wat bij dit personage past. Dan de film. Deze is zoals verwacht iets kinderachtiger dan de 90’s films en al helemaal in vergelijking met de originele serie. Maar dat mag de pret zeker niet drukken. Dat we hier een coming of age film te zien krijgen wist je bijna van te voren en dat is niet erg. Het is een lekkere wegkijker voor een lome middag of avond. Daarbij zitten er meer dan genoeg referenties in naar de oude serie, films en… de 90’s animated cartoon. Dat laatste had ik niet echt verwacht, maar ook hier is naar gekeken. Dat maakt dat deze reboot voor mij toch goed uit de bus komt en de animatie werkt gewoon erg goed. Heerlijk dat deze creepy, cooky familie eindelijk weer aandacht krijgt!