The Addams Family 2

Poster voor de film "The Addams Family 2"

De reacties op de eerste animated The Addams Family waren lauw, maar persoonlijk was ik er wel over te spreken. Gelukkig hebben de reacties er niet voor gezorgd dat het bij één deel is gebleven. Greg Tierman en Conrad Vemon slaan de handen weer ineen voor een tweede deel van deze heerlijke familie.

Aan het einde van het eerste deel zagen we dat de Addams familie toch wel past in de hedendaagse wereld en zelfs op hun eigen manier geaccepteerd kan worden. Ja ze zijn een beetje heel erg vreemd, maar wel op een aandoenlijke manier. Tenminste voor buitenstaanders, Wednesday (Chloë Grace Moretz) is het daar niet zo mee eens. Wat ze ook doet, haar ouders en dan voornamelijk Gomez (Oscar Isaac) blijft haar verstikken met waardering en trots. Alsof hij haar gewoon niet kan begrijpen. Ze begint haast te geloven dat ze van de melkboer is. Dit geloof wordt versterkt door een verhaal van Uncle Fester (Nick Kroll) die een potje heeft gejongleerd bij de babyafdeling met haar en alle andere kinderen daar. Hij denkt dat ze allemaal in het juiste wiegje zijn teruggelegd.. Er zit niets anders op dan uit te zoeken of ze een Addams is of niet. Dit terwijl ze een familie roadtrip maken om dichter bij elkaar te komen. Wednesday heeft het er maar zwaar mee.

De cast van het vorige deel is zo goed als allemaal teruggekomen voor dit tweede deel op Finn Wolfhard na die Pugsley van zijn stem voorzag. Dit maakt deze franchise consistent wat enorm belangrijk is bij animatie. Niets is zo vervelend als ineens een totaal andere stem te horen dan je verwacht. Gelukkig is de vervanger van Pugsley, Javon Walton een waardige opvolger.

Ook dit deel is een coming of age movie. De hoofdrol is wederom voor Wednesday weggelegd die ook hier weer moet accepteren wie ze is. Het voelt hierdoor een beetje alsof ze het recept van de eerste film gekopieerd hebben met enkele andere grappen en grollen. Jammer, want The Addams Familie heeft veel meer te bieden dan alleen het verhaal van de onbegrepen Wednesday. Dit tweede deel is ook meer op de jeugd gericht dan diens voorganger wat het toch minder leuk maakt om te kijken. Gelukkig zit de typerende Addams Family humor er wel in met referenties naar alle voorgaande series en films.

Al met al een leuk vervolg, maar hier had meer in kunnen zitten. Het voelt teveel als een herhaling van deel 1 en dat zou niet moeten. Ik hoop van harte dat er een derde deel komt en ze een iets andere richting kiezen. Ik hou van deze gekke familie en kan er geen genoeg van krijgen, als ze maar rekening blijven houden met ook de fans van het eerste uur.