Teef

Teef

46 min - Drama
Your rating:

Country:   The Netherlands
Language:  Dutch
Release Date:  2019
Runtime:  0 h 46 min
Writers:  Randy Oost


We hebben het op Cultzine TOTF al eens eerder gehad over de serie Centraal in een interview met Mieke de Jong. Centraal is een serie losstaande afleveringen die hun begin hebben op Rotterdam Centraal.

De aflevering Teef is de derde aflevering in deze serie en volgt de jonge Noa (Frieda Barnhard) en de herdershond Tara (Indy). Tara is een zwerfhond, die weet te overleven door vuilnisbakken te plunderen voor voedselresten. Dikwijls moet zij vluchten om haar vrijheid te behouden.

Noa woont met haar vader John (René Groothof) in het ouderlijk huis en asiel van haar vader. Omdat John slecht ter been is, valt het op Noa om de honden te verzorgen. Er is echter één probleem: Noa heeft een hekel aan die beesten. Zonder stabiel inkomen zijn Noa en John afhankelijk van haar oom Louis (Paul Kooij) die Noa en John ook van vlees voorziet voor de honden.

Wanneer Noa de zwerfhond Tara ontmoet herkent ze iets van haarzelf in de zwerfhond; of misschien beter gezegd: Noa ziet iets in Tara wat zij niet heeft. Noa weet Tara te vangen, maar haar rustig krijgen lukt haar niet. Alle pogingen om Tara te breken mislukken en zelfs haar oom Louis geeft aan dat er maar één manier is voor valse honden.

Als Noa er helemaal doorheen zit en alle frustratie haar teveel is geworden merkt ze dat er een andere manier is om tot Tara door te dringen.

Teef geeft de opbloeiende band tussen Noa en Tara weer, waar het Noa is die haarzelf in de vrije zwerfhond herkent. Deze derde aflevering van Centraal is rauw en dit wordt ook goed weergegeven. Geen opsmuk en geen dure effecten, Teef geeft een realistische situatie weer. Wat ik wel jammer vind is dat je weinig achtergrond informatie krijgt over de karakters en laat je afvragen wat er nu verder gebeurt.