Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

Poster voor de film "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street"

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

R 116 min - Drama, Horror, Music
Your rating:

Language:  English
Release Date:  2007
Director:  Tim Burton
Runtime:  1 h 56 min


Tagline: Never Forget. Never Forgive.

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street. Ik was bekend met de titel en de poster, en die sprak mij zeker aan. Toch heeft het bijna 13 jaar geduurd voordat ik de film heb gezien. Wist de film me aangenaam te verassen of viel hij tegen?

De barbier Benjamin Barker (Johnny Depp) keert 15 jaar na onterecht veroordeeld te zijn geweest terug in Londen. Hij begint daar een nieuwe zaak, boven de bakkerij van Nellie Lovett (Helena Bonham Carter). Zij stond bekend om de slechtste pasteitjes van Londen, maar daar gaat het duo op creatieve manier verandering in brengen. Ondertussen zoekt de heer Barker, die ondertussen de naam Sweeney Todd heeft aangenomen, wraak op de rechter Turpin (Alan Rickman). Hij was namelijk degene die hem jaren geleden onterecht heeft veroordeeld.

Sweeney Todd is een thriller/musical in de typische duistere en bizarre stijl van Tim Burton. Ook blijft het een vreemd genot om Johnny Depp en Helena Bonham Carter samen op het scherm te zien als bizar duo. Ik laat bewust veel van het verhaal weg uit deze recensie, zodat jullie net zo verrast kunnen zijn zoals ik dat was. En ik moet zeggen dat deze film mij heel aangenaam verrast heeft. Ook speelt Alan Rickman weer een fantastische rol in deze film. Het type bad guy die je maar al te graag zou zien sterven, maar niet te snel vanwege de briljante acteur die hem speelt.

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street is zeker een aanrader voor iedereen die van vreemde en duistere humor houdt. Wederom wordt door deze film bewezen dat Tim Burton en Johnny Depp een gouden combinatie zijn. Zoals de Engelsen zeggen: “like bread and butter”, maar in dit geval meer als een pasteitje gevuld met mensenvlees en kruiden. Bizar en eng, maar het smaakt naar meer zolang je van tevoren niet weet wat er allemaal in zit.