Strike The Blood

Poster voor de film "Strike The Blood"

Strike The Blood

Action, Animation, Adventure, Fantasy, Animé
Your rating:

Country:   Japan
Language:  Japanese
Release Date:  2013
Director:  Hideyo Yamamoto
Runtime:  Duration unknown


Waarschijnlijk één van de meest bekende classic movie monsters is toch wel de vampier. Van films als Vampire of the Coast uit 1909, Nosferatu uit 1922, Dracula uit 1931 met Béla Lugosi, Bram Stoker’s Dracula uit 1991 tot de Underworld Saga, vampieren zijn haast de meest verfilmde monsters ooit. Ook in Animé zijn de vampieren rijkelijk vertegenwoordigd met onder andere Vampire Hunter D, Hellsing, Dance in the Vampire Bund, Blood: The Last Vampire en ookStrike The Blood.

Kojou Akatsuki (Yoshimasa Hosoya) probeert ondanks het feit dat hij een pureblood vampire, the 4th progenitor (stamvader, één van de vampieren waar de rest van af stamt) is, een zo normaal mogelijk leven te leiden in Itogami City, waar mensen, monsters en demonen samen leven. Zelf is Kojou nog niet compleet gewend aan zijn bestaan als vampier, hij probeert zijn aandoening geheim te houden voor familie en vrienden. Dit dreigt echter compleet te mislukken wanneer Yukina Himeragi (Risa Taneda), een zogenoemde Sword Shaman van de Lion King organizatie de opdracht krijgt om Kojou te observeren. De Sword Shamans zijn krijgers die vanaf jongs af aan trainen om de samenleving te beschermen. Aangezien Kojou mogelijk een bedreiging is voor de status quo tussen de monsters en de mensen is Kojou niet alleen een doelwit voor de Lion King Organisation, maar ook voor purebloods, progenitors en hun nazaten.

Strike the Blood is in vele opzichten een typische Shounen animé, met verscheidene romantische hinten, gebaseerd op de gelijknamige Light Novels van Gakuto Mikumo. Een anime vol actie, superpowered familiars, vampires en enkele heksen en vermakelijk om naar te kijken.