Stranger Things season 2

Stranger Things/Season 2

Stranger Things season 2

51 min - Drama, Horror, Thriller, Mystery, Science Fiction, Series
Your rating:

Language:  English
Release Date:  2017
Runtime:  0 h 51 min


Tagline: The world is turning upside down

Met seizoen 2 van Stranger Things is een van de meest verrassende successen van Netflix weer terug. Het eerste seizoen kwam uit het niets met een mix van 80s nostalgie met sterke Stephen King invloeden. Voor het tweede seizoen zijn de verwachtingen nu echter hooggespannen. Kunnen ze deze wel waarmaken?

We keren een jaar na de gebeurtenissen van seizoen 1 terug in Hawkins. Will Byers (Noah Schnapp, met een stuk grotere rol deze keer) is weer terug, maar blijkt toch niet geheel in orde. Will voelt dat er iets nog steeds niet goed is in Hawkins en samen met zijn vrienden gaat hij op onderzoek uit. We zien enkele van de oude bekenden in wat grotere rollen. Lucas en Steve zien we dit seizoen bijvoorbeeld vaker en van een andere kant.

Tijdens het seizoen maken we kennis met enkele nieuwe karakters. De belangrijkste nieuwkomers zijn Max (Sadie Sink), een stoer, skateboardend meisje die bij de 4 jongens in de klas komt; Bob Newby (Sean Astin, van Lord of the Rings en The Goonies) en Dr Owens (Paul Reiser, van Mad About You en Aliens), respectievelijk de nieuwe vriend van moeder Joyce en een wetenschapper aan het sinistere Hawkins National Laboratory.

De sterke punten van het eerste seizoen zijn allemaal weer terug. De dik aangezette jaren 80 retro stijl met bijbehorende nostalgie. De (vanzelfsprekende) jaren 80 muziek en natuurlijk het grote mysterie in de stijl van Spielberg en Stephen King. Waar seizoen 2 wel wat steekjes laat vallen is de samenhang tussen de verhaallijnen. Een van de karakters heeft bijvoorbeeld een eigen aflevering in een andere stad, wat uiteindelijk voor de grote lijn in het verhaal eigenlijk irrelevant blijkt. Verder is er na de fantastische Demogorgon van seizoen 1 er dit keer een enigszins teleurstellende tegenstander voor onze helden. Dit alles mag de pret echter niet drukken, Stranger Things blijft nog altijd zeer vermakelijk.