Slime

Slime

9 min - Horror
Your rating:

Country:   Belgium
Language:  English
Release Date:  2021
Director:  Rob Ceus
Runtime:  0 h 09 min


Rob Ceus is een Vlaamse filmmaker en tovenaar in het maken van zombies, gedrochten, gore wonden en vele andere narigheden. In Bride Zombie maakten we al kennis met de prachtig gemaakte zombies, die wandelden over de mooie graanvelden, op zoek naar Vlaams mensenvlees. Deze short kreeg goede recensies en werd vertoond op vele filmfestivals in binnen- en buitenland, waaronder het Troma Filmfestival  in den U.S.A.

Rob bleef vervolgens in de zombie sfeer en is ruime tijd bezig met zijn nieuwe project Zombies From Sector 9 een ode aan de jaren 80 grindhouse, met een cast uit binnen- en buitenland en vele bekende cameo’s.

In de tussentijd is Rob, samen met zijn partner Inge Vanleene, bezig geweest met de short Slime. De stijl is dit keer underground en laat vooral zien wat hun kwaliteiten zijn met Gore en Special FX.

Het verhaal is kort en krachtig en moet het vooral hebben van de smerigheid, de zwartgallige humor en vooral niet te vergeten de prachtige retro synthesizer muziek van SLOOCER 106.

Een Redneck (Rob Ceus) wandelt half bezopen met een blik goedkoop bier door een verlaten industrieel gebied. Ineens is hij getuige van een neerstortende meteoriet en besluit vol enthousiasme een kijkje te nemen. Wat hij vindt is een groene slijmerige steen. Waar de meeste moeders ooit hun kroost waarschuwden vooral niet rare voorwerpen aan te raken met doctrine woorden als BAH VIES, heeft onze (anti) held blijkbaar een slechte opvoeding gehad. Zijn handen raken besmeurd met een smerige groene slijm en uiteindelijk besluit hij de steen mee te nemen naar zijn huis. Wat volgt is een enorme jeuk met daarna vele gore effecten, waar ik niet te veel over wil verklappen…………..

1 bepaalde citaat van onze redneck is naar mijn mening buitengewoon onvergetelijk…..”O….O….SHIT MY FUCKING WILLY MAN!”

Slime is even wat anders geweest van filmmaker Rob Ceus, geen zombies of serial killers, maar iets onvergetelijk uit de ruimte en mogelijk een vette knipoog naar The Blob (1988), een tussendoortje in de vorm van een ontbindende groene drilpudding .

Heb je interesse in Slime? Deze film is te koop op de facebook van Rob Ceus, waarvan er inmiddels al veel zijn verkocht.

Vermakelijke zwartgalligheid.