Sleepy Hollow (Seizoen 4)

Sleepy Hollow (Seizoen 4)

45 min - Adventure, Drama, Fantasy
Your rating:

Language:  English
Release Date:  2018
Runtime:  0 h 45 min


Seizoen 3 van de fantasy-serie Sleepy Hollow betekende ook het afscheid van Nicole Beharie in haar rol als Special Agent Abigail “Abbie” Mills. In de seizoensfinale van het derde seizoen heeft Abbie Mills zichzelf opgeofferd om de doos van Pandora kunnen te herstellen. Om deze doos weer zijn kracht te geven was er een ziel van een Getuige nodig, en let’s face it; Een serie met de naam Sleepy Hollow zonder het personage van Ichabod Crane (Tom Mison) kun je niet echt Sleepy Hollow noemen.

Het verlies van Abbie Mills houdt echter wel in dat Ichabod er nu alleen voor staat in de strijd met het kwaad dat Sleepy Hollow belegert. Wanneer Ichabod ondervraagd wordt over zijn verleden en over zijn bovennatuurlijke activiteiten weet hij na enige afleiding te ontsnappen. Vlak voor zijn ontsnapping vindt hij echter nog een aanwijzing wat hem leidt naar het Lincoln Memorial. Daar aangekomen weet Ichabod nog net het leven van Special Agent Diana Thomas (Janina Gavankar) van Homeland Security te redden van een wisse dood aan de hand van een demoon. De twee besluiten de krachten te bundelen en gaan naar het zogeheten Agency 355, een geheime branche die zich bezighoudt met paranormale dreigingen. Bij Agency 355 krijgen de nieuwe partners ondersteuning van de technician Alex Norwood (Rachel Melvin) en geschiedkundige Jake Wells (Jerry MacKinnon).

Een profetische droom van Ichabod leidt hem naar de dochter van Diana, Molly Thomas (Oona Yaffe). Na onderzoek van Jennifer “Jenny” Mills (Lyndie Greenwood) wordt duidelijk dat Molly de volgende Getuige is, die Ichabod moet helpen in zijn strijd tegen het kwaad, dit maal in de vorm van de onsterfelijke Malcolm Dreyfuss (Jeremy Davies).

Het vierde seizoen van Sleepy Hollow is tevens ook het laatste seizoen van de serie. Onder andere wegens tegenvallende kijkcijfers is er voor gekozen om de serie niet voor een vijfde seizoen te verlengen en persoonlijk kan ik hier niet rouwig om zijn. Waar het eerste seizoen veel potentie had als een waardig rivaal van fantasy-series als Once Upon A Time en Grimm, bleek Sleepy Hollow niet de kracht te hebben om een hoog niveau te blijven behouden. Vanaf het tweede seizoen is het helaas bergafwaarts gegaan met de serie. Waar dit door komt, dat blijft echter een goede vraag. Ik ben echter van mening dat de serie een te hoog tempo aan heeft willen houden. Dit heeft er toe geleid dat halverwege het tweede seizoen een belangrijke tegenstander is uitgeschakeld. Hierdoor moest er gezocht worden naar een nieuwe tegenstander. Voor het derde seizoen werd er besloten om de tegenstander uit een andere mythologie te halen, terwijl er nog veel meer mogelijkheden geweest waren, voordat Pandora en één of andere godheid tevoorschijn werden gehaald. Het kan natuurlijk ook zijn dat de serie niet meer vernieuwend was en dat dit tot de lagere kijkcijfers heeft geleid.

Of dit vierde seizoen van Sleepy Hollow nog wel de moeite waard is om te kijken, dat moet ieder voor zich gaan bepalen.