Sleepy Hollow Seizoen 3

Het is 9 maanden na de dood van Katrina Crane en er is veel veranderd in Sleepy Hollow. Abigail “Abbie” Mills (Nicole Beharie) heeft een positie aangenomen bij de FBI en Ichabod Crane (Tom Mison) lijkt verdwenen. Echter zal de rust niet lang blijven in Sleepy Hollow. De zeven jaren van Beproevingen zijn nog niet voorbij en het is tijd voor de nieuwste Beproeving om zich aan te dienen. Wanneer de mythische Pandora (Shannyn Sossamon) in Sleepy Hollow verschijnt om voor verwoesting te zorgen.

Gezien de vele bovennatuurlijke gebeurtenissen in Sleepy Hollow is dit voor Pandora de meest geschikte plaats om een Sumerische god, The Hidden One (Peter Mensah) op te roepen. Om tijd te winnen en om The Hidden One op te roepen laat Pandora alle rampen en tegenspoed los uit de mythische Pandora’s Box. Om de verschillende demonen en monsters te verslaan, laat Ichabod zich leiden door de verhalen en tips van Betsy Ross (Nikki Reed), een strijder en voormalig geliefde van Ichabod.

Het derde seizoen van de bovennatuurlijke serie Sleepy Hollow blijft voor mij helaas de neergaande trend volhouden. De eerste grote demoon, Moloch, is verslagen tegen het einde van het tweede seizoen en zelfs Katrina, Ichabod’s vrouw, die haar duistere kant heeft omarmd is gedood door Ichabod. Het is nu dus tijd voor een nieuwe antagonist. Voor deze nieuwe antagonist hebben ze gegrepen naar de Griekse mythologie en hebben ze voor de legendarische Pandora gekozen en een Sumerische godheid. Dit seizoen heeft ook een cross-over met de serie Bones, waarin FBI agent Seeley Booth (David Boreanaz) en Forensisch Antropoloog Temperance “Bones” Brennan (Emily Deschanel) misdaden moorden oplossen met behulp van de forensische wetenschap. Is dit een goede zet geweest? Persoonlijk vind ik van niet. Deze cross-over haalt de geloofwaardigheid van beide series onderuit. De rationele wereld van Bones wordt nu geconfronteerd met de bovennatuurlijke wereld van Sleepy Hollow en tast daarmee in ieder geval de geloofwaardigheid van de serie Bones onderuit.

Hoewel ook dit derde seizoen van Sleepy Hollow weer interessante beelden geeft uit de onafhankelijkheidsoorlog en geeft een heel ander beeld van Betsy Ross. Met behulp van aanwijzingen uit het verleden weten de protagonisten weer de verschillende demonen en monsters te verslaan. Dit was misschien in het eerste en tweede seizoen nog acceptabel, in dit seizoen lijkt het meer een achterhaald concept. Het innovatieve is er af en de kijker kan het gevoel krijgen dat de serie aan het stagneren is. Al met al is dit derde seizoen wel leuk voor de fans van de serie, maar voor de casual viewer valt het aardig tegen.