Sleepy Hollow (Seizoen 2)

In de seizoensfinale van seizoen 1 van Sleepy Hollow is er geëindigd met Abigail “Abbie” Mills (Nicole Beharie) die in het vagevuur werd vastgehouden. Katrina Crane (Tania Winter) is gevangen genomen door de Headless Horseman en Ichabod Crane (Tom Mison) is levend begraven in een doodskist. Dit alles is te danken aan de machinaties van Jeremy Crane (John Noble, de zoon van Ichabod en Katrina en The Horseman of War, in dienst van de demoon Moloch. Ook Jenny Mills (Lyndie Greenwood) en Frank Irving (Orlando Jones) hebben zo hun eigen problemen. Jenny is verongelukt nadat ze achter de geschiedenis van Henry Parish probeerde te komen en Frank is gearresteerd voor een moord die hij niet heeft begaan.

Ichabod weet zich te bevrijden en weet ook Abbie te redden uit het vagevuur. Nu rest het de twee Getuigen enkel nog om Katrina te bevrijden uit de klauwen van The Headless Horseman, Katrina’s voormalig geliefde en Ichabod’s voormalig vriend Abraham Van Brunt (Neil Jackson). Hoewel Katrina haar man mist, oppert ze om te blijven en om te proberen zoveel mogelijk informatie in te winnen. Aangezien het ook om haar zoon Jeremy gaat, wil ze proberen wat ze kan. Katrina weet zelfs Ichabod te overtuigen om Abraham te sparen wanneer de engel Orion (Max Brown) komt om Abraham te vernietigen.

Met nu ook de tweede Horseman of the Apocalypse ten tonele begint de tijd voor Ichabod, Abbie, Jenny en ook Frank Irving te dringen.

Het tweede seioen van Sleepy Hollow trakteert de kijker ook op meer momenten uit de Revolutionaire Oorlog en de schaduwrol van Ichabod Crane. Hierbij komen natuurlijk ook verschillende figuren uit de Amerikaanse geschiedenis naar voren, zoals Benjamin Franklin en Thomas Jefferson.

Seizoen 2 van deze fantasy serie is een goed vervolg op het innovatieve eerste seizoen, maar haalt het niveau van het eerste seizoen niet. De samenspel tussen de hoofdrolspelers blijft goed en er zitten een paar verrassende wendingen in het verhaal. Al met al een geslaagd seizoen, al wordt het niveau van het vorige seizoen niet helemaal gehaald. Voor de liefhebbers en fans is seizoen 2 van Sleepy Hollow zeker de moeite waard om te kijken!