New Cutey Honey

New Cutey Honey

30 min - Action, Animation, Science Fiction, Erotic, Ecchi, Animé
Your rating:

Country:   Japan
Language:  Japanese
Release Date:  1995
Director: 
Runtime:  0 h 30 min


In de jaren 70 was er in Japan op tv een serie genaamd Cutey Honey. Deze serie was afgeleid van de gelijknamige manga. Het grote verschil was dat deze tv serie een stuk rustiger was. De actie was ingedamd, evenals de humor en de seksuele humor en actie. De serie was echter toc een hit in Japan. In 1995 kwam Yasuchika Nagaoka met een nieuwe Cutey Honey serie genaamd New Cutey Honey. Hij wou aan de kijkers laten zien wat Cutey Honey destijds voor hem was evenals de fans van het eerste uur plezieren met deze serie.

In Cosplay City worden de bewoners belaagd door criminaliteit. De zelfbenoemde Lord of Darkness; Dolmeck laat de bewoners vrezen voor hun leven. Niemand durft het op te nemen tegen zijn gewelddadige heerschappij. Er gaan echter geruchten over een grote held van het goed. Deze grote held is niet alleen maar geruchten, er zit een kern van waarheid achter. Deze helding van vroeger genaamd Cutey Honey slaapt alleen maar totdat de tijd er is dat ze wakker moet worden om de wereld weer te redden. Die tijd is nu gekomen door de zelfbenoemde Lord of Darkness; Dolmeck. Ze gaat de strijd met hem aan met behulp van de Hayami familie.

Het eerste wat mij aan deze New Cutey Honey opviel was dat de big bad guy uit de originele reeks een compleet nieuw bad guy is. Desondanks valt de vergelijking met de bad guy uit de originele serie goed te trekken en is Dolmeck een waardige Cutey Honey bad guy. Deze serie begon erg goed door in de eerste 4 afleveringen van de serie een beter en sterker verhaal neer te zetten dan het origineel. Echter liep dat in de laatste 4 afleveringen compleet in de soep. De laatste 4 hadden niet veel meer inhoud dan Cutey Honey die de ene na de andere bad guy verslaat. Deze serie van 8 afleveringen had voor mij dan ook geen sluitend einde en liet een onbevredigend gevoel achter.

Al met al is New Cutey Honey een afrader voor de animé liefhebber en ook voor de Cutey Honey fan. Er is veel meer werk te vinden met deze heldin in de hoofdrol wat honderden malen beter is dan deze serie. Wil je echter deze serie wel zien voor de completiteit let dan goed op tijdens episode 7 op Go Nagai fanservice in de vorm van Devilman.