Sexy Voice And Robo

Sexy Voice And Robo

45 min - Comedy, Drama
Your rating:

Country:   Japan
Language:  Japanese
Release Date:  2007
Director:  Sato Touya
Runtime:  0 h 45 min


Sexy Voice and Robo is een Japanse drama/comedy serie wat over twee spionnen gaat die allerhande opdrachten aannemen en deze klussen met een hoop slapstick op weten te lossen. Ohgo Suzuka speelt Hayashi Niko, een veertien jarig meisje wat de unieke gave heeft om stemmen te herkennen in wat voor omstandigheden dan ook. Kortom; een ongelovelijk goed gehoor. Daarnaast kan ze ook nog eens elke stem imiteren tot op griezelige precisie. Zij is Sexy Voice. Haar spionnenpartner is Sudo Ichiro gespeeld door Matsuyama Kenichi. Hij is een man van in de 20 wiens hobby het is om robots te verzamelen. Hij is een rasechte robot otaku. Zijn naam is dan ook Robo. Ze lossen de klussen op door middel van de volwassen houding van de 14jarige Sexy Voice en de jeugdige onbezonnenheid van Robo.

Sexy Voice and Robo is een serie die uit 11 afleveringen bestaat. Elke aflevering kan zo ongeveer los van elkaar gezien worden. Desondanks zit er in de gehele serie wel een plot en een sluit elke aflevering af met een moraal. De moraal waar elke aflevering mee afsluit is er één die gedurende de aflevering al duidelijk te raden viel. Moralistische afsluitingen zijn om eerlijk te zijn niet mijn ding maar ze zijn kort genoeg om er niet teveel aan te ergeren voor mijn gevoel. De rode draad die door de gehele serie te voelen valt is die van het ouder worden, opgroeien en meegaan met de maatschappij. Dit komt mede naar voren door Sexy Voice die fysiek de jongste is maar mentaal de oudste, terwijl dit voor Robo weer precies andersom geld.

Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige manga van Iou Kuroda. In de manga komen Sexy Voice en Robo echter heel anders bij elkaar en is de achtergrond verder uitgewerkt. Dat de twee spionnen zijn in dienst van een gangster is iets wat je af kan leiden gedurende de serie maar nergens duidelijk genoeg naar voren komt. Dit punt wordt in de manga uiteraard wel goed uitgewerkt wat de Live Action een minpunt geeft naar mijn idee. Verder komt nergens naar voren hoe Niko aan haar bijnaam Sexy Voice komt. In de manga komt ze hieraan doordat ze als 14jarige al bij een telefoonsex keten werkt. Dit feit is in de serie compleet achterwege gelaten terwijl dit naar mijn idee wel zeker een belangrijk element is.

Sexy Voice and Robo is eeen serie waarbij overacting een pre is. Het is een serie waarbij veel gaten in het plot zitten die nergens uitgewerkt of uitgediept worden. Daarentegen is het wel een heerlijk luchtige serie waarbij je niet teveel hoeft te denken en die niet te zwaar moralistisch bezig gaat. Ben je een liefhebber van Japanse luchtige comedy dan is Sexy Voice and Robo er één om een keer te gaan zien. Wil je echter een goede Live Action adaptation van de manga dan moet je deze overslaan. Voor mij was het een lekker tussendoortje maar meer ook niet.