Seed of Chucky

Poster voor de film ""

Seed of Chucky

R 87 min - Horror
Your rating:

Country:   Romania United States of America
Language:  English
Release Date:  2004
Director:  Don Mancini
Runtime:  1 h 27 min


Tagline: Fear The Second Coming

Seed of Chucky is het ultieme dieptepunt in de carrière van de moordende pop. Na de gebeurtenissen van Bride of Chucky blijkt dat het kind van Chucky en Tiffany is opgegroeid. Hij reist rond als circus attractie en ontdekt via de tv wie zijn ouders zijn. Dit is namelijk, omdat zowel hij als Chucky “made in Japan” op hun pols hebben staan. Dit plotpunt is ook door de filmmakers uit hun achterwerk getrokken, want ze hadden verder geen inspiratie. Hierna ontsnapt de jongen genaamd Glen, Glenda, Shitface of hoe je hem ook wil noemen. Ik noem hem Glen, want het boeit me bijzonder weinig.

Glen komt aan bij de filmstudio, waar ze bezig zijn om de moorden van Chucky en Tiffany te verfilmen. Of eigenlijk, een film te maken die is geïnspireerd op de moorden van het tweetal? Hoe deze twee bekend genoeg zijn geworden om een eigen film te maken, ik heb geen idee. Het werd tenslotte al die jaren in de doofpot gestopt omdat niemand erin wou geloven. Ze hebben na deel 1 zelfs de moeder van Andy voor gek verklaard en opgesloten! Het film in een film cliché wordt ook heftig uitgemolken in Seed of Chucky. Dit kan werken, zoals in de Scream franchise, waar er een bevestigde moordenaar rondloopt.

Glen wekt zijn beide ouders tot leven met zijn medaillon, want waarom ook niet? Chucky wil op pad om te blijven moorden, maar Tiffany wil haar leven beteren voor haar broekplassende zoon. Ook bevat deze film een flinterdun, saai en vergetenswaardig verhaal met Redman en Jennifer Tilly.

Deze film is zo saai, dat ik liever met een antenne in de boom klim als het onweert om te zien wat er gebeurt. Ook is het niveau verlaagd tot masturberende poppen en voodoo zwangerschappen. Chucky en Tiffany willen Jennifer zwanger maken met het zaad van Chucky. Tiffany zou het lichaam van Jennifer krijgen, Chucky van haar chauffeur en Glen van het kind. Zou dit ze gaan lukken? Eigenlijk is het een betere vraag: kan iemand het wat schelen?