She, the Ultimate Weapon

She, the Ultimate Weapon

25 min - Action, Animation, Romance, Science Fiction, Animé
Your rating:

Country:   Japan
Language:  Japanese
Release Date:  2002
Director:  Mitsuko Kase
Runtime:  0 h 25 min


Shuji is een normale student aan een middelbare school in een kuststad van het eiland Hokkaido. Wanneer hij op een dag zoals alle andere dagen naar school loopt wordt hem de liefde verklaard door een meisje van zijn school, Chise. Het probleem is echter dat Chise zeer verlegen is en Shuji ongevoelig. Beide blijken ze echter wel gevoelens voor elkaar te hebben.

Door aanmoediging van Chise’s beste vriendin Akemi heeft Chise eindelijk de moed kunnen verzamelen aan Shuji op te biechten wat zij voor hem voelt.

Wanneer Shuji samen met wat vrienden naar Sapporo gaat om te shoppen komen ze terecht in een bombardement. Japan is in oorlog met verschillende landen. Tijdens de bombardementen komt een goede vriend van Shuji, Take, om. Wanneer Shuji, afgezonderd van zijn vrienden, door het puin loopt ziet hij daar plotseling Chise staan met metalen vleugels en wapens aan haar lichaam bevestigd. Chise blijkt namelijk het meest geavanceerde wapen van het JSDF (Japanese Self-Defense Force) te zijn.

Deze ontdekking houdt in dat er heel veel voor de twee jonge geliefden gaat veranderen. Shuji is van mening dat een relatie met Chise veel meer moeite is, dan dat het waard is, maar besluit uiteindelijk toch door te gaan met de relatie, wanneer hij zich beseft dat hij van haar houdt. De twee besluiten het toch te gaan proberen, maar komen er al snel achter dat dit alles niet zo gemakkelijk gaat worden.

Saikano, of Saishû Heiki Kanojo (She, the Ultimate Weapon), heeft niet voor niets de subtitel “Last Love Song On This Little Planet. De karakters waar het om gaat worden verscheurd door de relatie die zij hebben en alle problemen die zij ondervinden. De angst en onzekerheid van Shuji staan recht tegenover de gevoelens die hij voor Chise heeft. Hoezeer hij ook van haar houdt, Shuji is bang voor de vernietigende kracht die Chise bezit. Aan de andere kant worstelt Chise ook met haar liefde voor Shuji, het verlies van haar menselijkheid en de wetenschap dat zij de enige barrière is die staat tussen de invasie van Japan door vijandelijke troepen. De keuze om bij Shuji  te zijn komt met een wel heel hoge prijs. Het wordt ze niet gemakkelijker gemaakt wanneer ook nog eens Shuji’s eerste liefde haar opwachting maakt.

Zeker geen animé om even tussendoor te kijken, maar naar mijn mening zeker de moeite waard.

Een ‘tragic romance’ pur sang is de beste manier om deze serie te beschrijven.

“Queue the Last Love Song On This Little Planet”.