Right Now

Poster voor de film "Right Now"

Right Now

95 min - Drama, Crime, Romance
Your rating:

Country:   France
Language:  English, French
Release Date:  2004
Director:  Benoît Jacquot
Runtime:  1 h 35 min
Writers:  Benoît Jacquot, Elisabeth Fanger


Lili, een student van 19 jaar woont in Parijs bij haar vader en haar oudere zus. Ze neemt daar regelmatig vrienden & vriendinnen mee naar huis ‘s nachts. Een van de vrienden, Bada, heeft ze leren kennen door tijdens lunchtijd een café in te duiken om haar ex te ontwijken. Bada overlaadt haar met cadeau`s en ze wordt verliefd op hem. Gelukkig is dit gevoel wederzijds.

Na een tijd belt hij haar op om afscheid van haar te nemen omdat hij een bank heeft overvallen met kameraden van hem. Dit is geheel mis gegaan en hij denkt er niet levend uit te komen. Later op de avond krijgt Lili weer een telefoontje van Bada. Hij is ontsnapt met een vluchtauto, heeft twee miljoen euro en andere persoon bij zich en zoekt onderdak. Ze mogen van Lili wel bij haar komen. Nadat ze gearriveerd zijn, vraagt de andere man of ze een bepaald persoon wil bellen. Lili haalt daarna twee jongens op en gaat zelf ook mee. Als ze daar weggaan, begint een lange vluchtwereldreis door Spanje, Marokko en Griekenland.

A tout de suite is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dit loopt echt uit op een drama gangster en roadmovie in een.

Ik zelf heb deze film in een filmhuis bekeken, wat wel een voordeel was om hem daar te zien. De film drong zeer tot me door. Iin het begin dacht ik dat het over loverboys ging, maar na een tijdje merkte ik dat het in dit geval over echte liefde gaat. Ik vond hem daardoor een goede film wat je op sommige punten echt kan raken.