Rick & Morty – Season 5

Rick & Morty - Season 5

23 min - Animation, Adventure, Comedy
Your rating:

Language:  English
Release Date:  2021
Runtime:  0 h 23 min


Het probleem waar ik mijn eerste Rick & Morty recensie mee zat is hier ook weer aan de orde, hoe schrijf je in godsnaam een recensie over een serie zo absurd als deze. Laat ik maar beginnen met dat 5 beter is als 4 en 3 en 2 en 1.

Waar je aan het begin van Rick & Morty nog een beetje zoekende was waar het allemaal naartoe gaat komt hier veel meer terug en lijkt de coherentie en opbouw beter. Er wordt enorm veel teruggegrepen naar eerdere afleveringen waardoor je dit seizoen haast niet op zichzelf staand kan zijn maar gewoon weer vanaf de allereerste aflevering moet beginnen. Gelukkig is dit echt geen noodzaak, maar je krijgt hierdoor niet alle grappen even goed mee. Maakt het dit minder leuk, nee zeker niet, wat de grappen op zich zijn al de moeite waard.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet alle afleveringen opnieuw ben gaan kijken, maar af en toe even ben gaan lezen waar de referentie op sloeg. Ik denk wel dat dit seizoen het beste is als je de vorige vers in het geheugen hebt, maar goed, dit maakt het seizoen echt niet minder goed hoor. En als we dan toch over referenties hebben, pop culture referenties, die zijn er meer dan genoeg! De aflevering Amortycan Grickfitti bijvoorbeeld is een Hellraiser hommage pur sang. Maar ook Transformers, Tron en meer moet eraan geloven.

Seizoen 5 maakt het universum nog een beetje groter met als hoogtepunt een incestbaby. Vroeger was het South Park voor mij die de grenzen van het toelaatbare en smakeloze op wist te zoeken. Doen ze nog steeds, maar hier vind ik het toch echt veel grappiger en beter uitgewerkt. Misschien omdat hier de referenties misschien nog wel mooier en effectiever zijn. Samurai Jack en animé an sich. Heerlijk gedaan. Echt, niets op aan te merken dit seizoen behalve dat ik meer wil en niet kan wachten op seizoen 6.