Return of the Living Dead: Necropolis

Poster voor de film "Return of the Living Dead: Necropolis"

Return of the Living Dead: Necropolis

R 88 min - Comedy, Horror
Your rating:

Language:  English
Release Date:  2005
Director:  Ellory Elkayem
Runtime:  1 h 28 min
Writers:  William Butler, Aaron Strongoni


Tagline: You cannot kill what is already dead.

Zombiefilms..Het subgenre van de horror films waar ik me zeer goed mee kan vermaken! Ik hoefde dan eigenlijk ook niet lang na te denken om dit vierde deel in de hilarische Return Of The Living Dead reeks mee te nemen!Deze film bestaat uit twee verhaallijnen die door elkaar lopen en die ergens in het midden samenkomen om tot een climax te komen.Het verhaal waar het eigenlijk om gaat is die van Charles Garrison

Zombiefilms..Het subgenre van de horror films waar ik me zeer goed mee kan vermaken! Ik hoefde dan eigenlijk ook niet lang na te denken om dit vierde deel in de hilarische Return Of The Living Dead reeks mee te nemen!

Deze film bestaat uit twee verhaallijnen die door elkaar lopen en die ergens in het midden samenkomen om tot een climax te komen.

Het verhaal waar het eigenlijk om gaat is die van Charles Garrison (Peter Coyote) een hooggeplaatste wetenschapper bij Hybra Tech die een paar vaten trioxin (het spul wat dus eigenlijk de zombies maakt) op de kop weet te tikken.

Na een zombieuitbreek zijn alle zombies en vaten trioxin vernietigd om een volgende uitbraak te voorkomen. Gelukkig is dat niet helemaal gelukt aangezien Charles enkele vaten weet te bemachtigen. Uiteraard gaat hij hiermee experimenteren om de doden weer tot leven te wekken. Het doel wat hij hiermee heeft is werelddominatie!

Het tweede plot wat in deze film loopt is die van Julian Garrison (John Keefe), het neefje van Charles en zijn vrienden. Een van de vrienden valt van zijn motor af (niet erg hard) en overlijd. Hij wordt naar Hybra Tech gebracht en uiteraard komt hij in de handen van Charles. Laat dat nu net de reden zijn voor de vriendengroep om massaal in te breken bij Hybra Tech om hun vriend te redden en daarmee de al gecreëerde zombies los te laten.

Het lijkt mij dat dit een slecht genoeg plot is om een heerlijke zombie flick op te leveren en dat is het ook Het enige nadeel is dat de heer Ellory Elkayem niet weet hoe een vervolg op ROTLD gemaakt moet worden, en erger nog niet eens weet hoe een zombie flick te maken!

De zombies kunnen gewoon gedood worden door in de borst te schieten! Nou weet iedere zombieliefhebber dat die alleen dood kunnen door een welgemikte headshot en in het geval ROTLD dat dat zelfs niet werkt. Alleen verbranding werkt bij de ROTLD zombies. Dus hoe kun je in godsnaam bedenken dat een shot to the chest voldoende is???

Jammer, jammer, jammer. Deze film had veel potentie vooral omdat deze film gewoon slecht is (in de goede zin van het woord) en dat dat precies is wat je bij dit soort films zou verwachten. Slecht verhaal wat potentie heeft tot zombie galore, slechte acteurs die heerlijk gruwelijk afgeslacht kunnen worden en laten we de Uberzombies niet vergeten. De mannelijke ziet eruit als robocop on steriods met een aan elke arm een minigun. De vrouwelijke ziet eruit als een ondode predator! Dat en een lading zombies had zo mooi kunnen zijn.. helaas was het dat niet, Dit vierde deel is gewoon slecht in de slechte zin van het woord. Deze film krijgt van mij nog een paar puntjes omdat er een leuke link is naar het eerste deel wat ik als liefhebber kan waarderen (Zombie quote: “Send more security guards”) en ik vond de uberzombies er wel cool uitzien!

Nou ja, oordeel zelf zou ik zeggen… ik vind het een flopper!