Rayearth OVA

Rayearth

45 min - Action, Animation, Fantasy, Adventure, Animé
Your rating:

Country:   Japan
Language:  Japanese
Release Date:  1997
Director:  Keitaro Motonaga
Runtime:  0 h 45 min


Drie meisjes, Hikaru Shidou, Fuu Hououji en Umi Ryuuzaki zijn bang om van school af te gaan omdat ze dan elkaar minder zouden zien. Onder een boom waar een fee woont doen ze een wens. Wat er ook gebeurd ze zullen vriendinnen blijven. Deze wens word beantwoord maar ze worden tegelijkertijd gekozen om de aarde te redden van de vernietiging door Cephiro (Een andere wereld). Deze wereld wil de aarde vernietigen omdat hun prinses dat wil.

De onderdanen doen wat de prinses wil. Gelukkig is er een tovenaar, Clef die niet trouw aan de prinsens is. Door de krachten die de drie meisjes krijgen van de Fee zijn ze alle drie verbonden met een Mischa. Dit zijn legendarische machinale monsters. Met deze monster kunnen ze samen voegen om een soort van mecha-achtige wezens te worden. Met de kracht van Clef en de Mischa moeten de meisjes Cephiro nu tegen de prinses en haar onderdanen vechten. Zou het hun lukken met deze krachten en de kracht van hun vriendschap om de aarde te redden?

De kracht van deze animé is dat eigelijk het verhaal wat achter hetgeen zit wat je ziet. De reden om de aarde te vernietigen bijvoorbeeld. Vaak is zo dat men de aarde wil vernietigen uit vervelling maar bij deze animé gaat het uit de liefde voor de prinses. Later merken we ook waarom de prinses het wil. Verder is het een verhaal over waarom meisjes vriendinnen zijn, en tot hoever deze vriendschap strekt.Rayearth is een leuke animé om eens te kijken ook al zijn er meer in zijn soort.