Rampage

Rampage is een film die losjes is gebaseerd is op een gamereeks. Mijn eerste herinneringen hieraan zijn op zondagmiddag het deel te spelen dat was uitgebracht op de Atari. Als aap George, hagedis Lizzie of wolf Ralph moest je steden aan gort slaan en de bewoners opeten. Dit alles, terwijl je het leger van je af aan het vechten was. Het was pure pixel chaos en het was geweldig.

Jullie weten mijn mening over game verfilmingen. Dit genre is hit or miss, en grotendeels naar mijn mening is ervan miss. Dit is grotendeels door een gebrek aan kennis over het bronmateriaal of een gebrek aan verhaal in het originele materiaal. Rampage valt voor mij in de laatste categorie. Zouden ze dan een goede film kunnen baseren op games waar amper verhaal in zit?

Een ruimtebasis ontploft, waarbij een van de medewerkers net op tijd weg weet te komen met gevaarlijke experimenten. Wanneer haar ruimteschip vlakbij de aarde ontploft, worden deze experimenten als een soort kometen in de aarde gelanceerd. Vreemd genoeg zien we maar 3 van de vele containers landen en komen ze specifiek elk bij een ander diersoort terecht.

Dwayne “the Rock” Johnson speelt Davis Okoye, een oud militair die dieren verzorgt en het tegen stropers opneemt. Zijn beste vriend is George, een albino gorilla die leider is van de groep gorilla’s waar Davis voor zorgt. George is een van de 3 wezens die wordt beïnvloed door het experimentele middel. Hierdoor wordt hij niet alleen reusachtig, maar ook vreselijk gewelddadig. Naast George worden ook een wolf geraakt, die meteen Ralph wordt genoemd, en een reptiel die geen naam krijgt in de film. Natuurlijk kennen fans van de games haar als Lizzie.

Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de experimenten, Energyne, heeft een manier om de wezens te roepen en om hun experimentele spul te redden. Ze hebben een mast die een signaal of geluid uitzendt, waar de wezens op af komen om het te stoppen. Hierbij krijg je natuurlijk chaos en enorme wezens die de stad slopen, net zoals in de games.

Rampage is een film die zo goed als niks met de games te maken heeft. Waar de games mensen hebben die in monsters veranderen, bevat de film dieren die enorm groot worden. Ook vinden ze het in Hollywood weer nodig om een van de wezens een held te maken die een band heeft met een van de menselijke personages. Mensen voelen een beetje aan als stereotype karikaturen en het duurt veel te lang voordat er een stad wordt gesloopt. Rampage is al met al film die goed is voor matig popcornvermaak, maar dan alleen als je popcorn heel erg lekker is.