Pani Poni Dash!

Pani Poni Dash!

23 min - Comedy, Erotic, Ecchi, Animation, Mecha, Animé
Your rating:

Country:   Japan
Language:  Japanese
Release Date:  2000
Director:  Akiyuki Shinbo
Runtime:  0 h 23 min


We hebben stuiteranimé, we hebben ecchi en we hebben Pani Poni Dash! Pani Poni Dash! is een komische animé die in het verlengde van stuiter en ecchi ligt maar het net niet is.

Rebecca (Becky) Miyamoto is 11 jaar en afgestudeerd van de MIT. Dit kindwonder besluit har kennis te gaan delen met de wijde wereld en gaat het onderwijs in. Ze gaat les geven op de Peach Moon Academy aan klas 1-C. Dit is een klas met tieners waarbij de klas bestaat uit: Ichijo-san, Himeko Katagiri, Kurumi Momose, Sayaka “Rokugo” Suzuki, Rei Tachibana, Miyako Uehara en de rest. Becky en 1-C komen er snel achter dat Becky misschien wel erg intelligent mag zijn, maar echt nog een kind is.

Waar Pani Poni Dash! je op trakteert is een stortvloed van absurde situaties, parodieën en insiderjokes. Het is een animé die beladen is met een erg hoge cute factor door de kind-lerares Becky en de omgang met diens klas. Sporadisch maken we ook kennis met de andere klassen en diens leraren die perfect in deze absurde stortvloed passen. Je kan naast de vreemde typetjes die rechtstreeks uit het “animéhandboek” gehaald kunnen zijn aliens verwachten, een kat met een persoonlijkheidsstoring (hij denkt dat die god is), een gedeprimeerd konijn en nog veel meer.

Pani Poni Dash! zit tevens vol met verwijzingen en insiderjokes over de Japanse cultuur, animé en manga. Gelukkig voor de westerse kijker zitten er ook genoeg parodieën/ verwijzingen in die wel herkenbaar zijn. Denk hierbij aan James Bond, Planet of the Apes, Super Mario Bros, Power Rangers en Star Trek om er een paar te noemen. De serie neemt hierbij ook nog eens alle gangbare animégenres op de hak.

We hebben te maken met een serie van 26 afleveringen waar er geen algemeen plot in zit. De afleveringen kunnen goed afzonderlijk van elkaar gekeken worden en je kan zelfs halverwege in een aflevering stappen zonder veel te missen. Nu kan dat als een nadeel of als een voordeel gezien worden. Persoonlijk hou ik er wel van dat een serie ook nog ergens een rode draad heeft, PPD! heeft deze niet op de thematiek en absurde humor na. De serie bevat tevens heel erg veel verwijzingen naar allerlei zaken die je als westerling of als ware otaku niet zou kunnen kennen. De serie is erg grappig maar is niet erg op de westerse markt gericht. Dit is erg jammer aangezien de serie goed aanslaat. Je krijgt ondanks dat veel wel overkomt lang niet alles mee. Ik heb hard gelachen om deze serie, maar ik krijg toch het gevoel dat ik de beste grappen gemist heb.

Pani Poni Dash! is een serie voor de liefhebber van absurde humor in de trend van Puni Puni Poemi, Excel Saga en Dead Leaves. Besef je echter wel dat hoe hard je het ook probeert, je lang niet alles mee gaat krijgen. Hoe dan ook, zeker leuk om een keer te zien!