Outlander Season 2

DOOR BRENDA STOKER |  Seizoen 2 begint voor de “niet lezer” wellicht wat verwarrend maar grijpt direct.

Het is 1948 en Claire (Caitriona Balfe) komt door de stenen terug. Haar verdriet is radeloos. Haar hart gebroken. Frank (Tobias Menzies) komt haar halen in het ziekenhuis. Na veel emotionele scènes gaat Claire akkoord om mee te gaan naar Boston. Ze is zwanger, en Frank wil het kind als eigen opvoeden ver weg van Schotland.

In een prachtig verwerkte scène sta je opeens weer in 1744 en zijn we waar seizoen 1 eindigde. Claire en Jamie (Sam Heughan) gaan in Parijs samen met Murtagh (Duncan Lacroix) proberen om de Jacobieten opstand te voorkomen. En daarmee de slag bij Culloden Mohr. Jamie moet zich daardoor in hoge kringen gaan bewegen. Al snel maken ze vrienden, maar ook een aantal gevaarlijke vijanden. Het leven in Frankrijk is anders, de kostuums en alles is overdadig.

Claire gaat werken in een ziekenhuis, Hospital des Anges, onder leiding van moeder Hildegarde (Frances de la Tour) en haar hondje Bouton. Jamie krijgt vriendschappelijk contact met Bonnie Prince Charles (Andrew Gower), de prins vertrouwd Jamie feilloos. Na een aantal heftige gebeurtenissen gaan Jamie, Claire en Murtagh weer terug naar Schotland.

Kunnen ze de battle of Culloden stoppen? Na seizoen 1 is seizoen 2 veel kleurrijker. De verhaallijn wordt veel ingewikkelder. Humor, spanning, sex en vermaak. En dat met een zinderend einde. Na lang wachten begint seizoen 3 op 10 september bij Starz. In Nederland op Netflix in het 1e kwartaal van 2018. Ik kan niet wachten!