Outlander Season 1

Outlander Season 1

64 min - Drama, Romance, Science Fiction, Series
Your rating:

Language:  English, Scottish, Gaelic
Release Date:  2014
Runtime:  1 h 04 min


Tagline: What if your future was the past?

DOOR BRENDA STOKER | Zo’n 10 jaar geleden werd mij het boek “De Reiziger” van Diana Gabaldon aangeraden om te lezen. Ik was gelijk verkocht.

Een paar jaar geleden was er opeens sprake van een verfilming in de vorm van een serie (logisch want er zijn al 8 boeken met minimaal 1000 bladzijden). Ondanks dat het verhaal zo tot leven komt in de geweldige boeken, ben ik de serie gaan kijken.

Het verhaal gaat over Claire (Caitriona Balfe) die net na de 2e wereldoorlog op huwelijksreis gaat met haar man Frank (Tobias Menzies). Ze gaan naar Schotland. Ze zijn vervreemd door de oorlog maar toch erg gelukkig met elkaar. Op Shamhein gaan ze naar dansende druïden kijken. Claire gaat later nog terug naar de plek.

Daar is waar het verhaal eigenlijk begint. Claire “valt” door de stenen en komt in het jaar 1743 uit. Hoewel het niet helemaal gelijk loopt met de boeken, is het zeer realistisch verfilmd en het verhaal pakt gelijk. Ze vind daar de liefde van haar leven Jamie (Sam Heughan), maar worstelt met haar gevoelens voor Frank. Uiteindelijk is Claire gedwongen om een keuze te maken.

Het verhaal is prachtig verfilmd. Emotionele scènes, maar ook spanning, humor en sex. Wat mij betreft zeker een aanrader om te gaan kijken..