Onegai Teacher

Onegai Teacher

21 min - Comedy, Animation, Erotic, Ecchi, Animé
Your rating:

Country:   Japan
Language:  Japanese
Release Date:  2002
Director:  Yasunori Ide
Runtime:  0 h 21 min


Kei Kusanagi is een verlegen student met een verontrustend verleden. In het eerste opzicht, lijkt Kei op een gewone jongen van vijftien jaar, maar het feit wil dat hij al achttien is. Als Kei blootgesteld wordt aan grote emotionele spanning, heeft hij de neiging om zich “terug te trekken”. Dit “terug trekken” of “stilstand” zoals Kei het noemt, houdt in dat hij in een soort van slaap valt, die jaren kan duren.

Op een nacht is Kei getuige van de verschijning van een ruimteschip en hij ziet daarbij een buitenaardse vrouw. Als Kei de volgende dag op school komt, krijgt hij te horen dat zijn klas een nieuwe lerares, juffrouw Mizuho, krijgt. Als Juf Mizuho de klas binnenkomt, ziet Kei meteen dat zij de buitenaardse vrouw is die hij de nacht ervoor gezien heeft.

Kei en Juf Mizuho worden samen per ongeluk opgesloten in de gymzaal. Als ze samen ontdekt worden, hebben ze wat uit te leggen aan de directie van de school. Kei en Juf Mizuho gebruiken, om geen problemen te krijgen, de smoes dat ze getrouwd zijn. Samen beginnen ze aan het leven als een echtpaar, met alle komische, ontroerende en moeilijke momenten die daar bij horen.

De karakters in “Onegai Teacher” lijken in het begin een beetje simpel en makkelijk uitgedacht te zijn, maar naar mate de serie vordert, komen de karakters beter uit de verf en dan blijken ze meer in hun mars te hebben als in het begin doet vermoeden. De eerste indruk die je als kijker van Kei krijgt is dat hij een watje is. Dit wordt daarentegen snel teniet gedaan, omdat Kei een hele moeilijke innerlijke strijd met zijn gevoelens aan het voeren is. Juf Mizuho daarentegen lijkt in veel gevallen een “SF godin uit de hemel”, maar zij is klein, dwaas en vrij intelligent (tenminste wanneer zij niet met haar personal computer/schipnavigator en oh-zo-aanbiddelijke grappige hulpje Marie aan het worstelen is).

In plaats van de rol van de “Perfecte vrouw” aan te nemen, moet Juf Mizuho vaak haar eigen ego terzijde leggen om met Kei te kunnen samenleven. Alhoewel Kei en Juf Mizuho elkaar aanvullen, komen ze samen ook vaak in beschamende en ontroerende situaties terecht.

Wanneer Kei samen met zijn klasgenoten optrekt, zie je misschien jezelf met je eigen vrienden erin terug. Het is zeer makkelijk om te geloven dat deze verschillende karakters vrienden zijn. Zo maak je kennis met de door meisjes geobsedeerde (maar zeer koele) Hyousuke en de door UFO’s geobsedeerde Matagu. Ik heb nu wel alleen de jongens besproken, maar wees gerust… aan mooie dames is er ook geen tekort. Als kijker maak je ook kennis met Koishi; een normaal meisje met gevoelens voor Kei. Verder maak je ook kennis met Kaede; een verlegen meisje dat strijd voor haar geliefde Hyousuke. Last but not least maak je kennis met Ichigo; een dame die vooral anderen helpt en hiermee haar eigen verdriet verbergt.

Ik had zelf in het begin van de serie het gevoel dat het een zeer grappige serie was, maar in het midden van de serie had ik meer zoiets van: Jezus, waar zijn de grappige stukken gebleven, zoals: “Hoe hou ik het geheim tegenover iedereen dat ik met mijn lerares getrouwd ben?” Naar mijn mening wordt het verhaal iets te serieus. Onegai Teacher begint als leuke comedy en die potentie heeft deze ook. Helaas blijft het komische aspect allen overduidelijk aanwezig te zijn bij de eerste 6 en de laatste aflevering van de serie. Voor de rest moet je niet op comedy rekenen maar meer op drama. Ondansk de valse pretenties van een leuke comedy blijft Onegai Teacher een leuke serie om naar te kijken.

De animatie voor “Onegai Teacher” is goed uitgevoerd met aantrekkelijke karakterontwerpen en interessante cinematische keuzes. De achtergronden zijn weelderig en zijn zeer gedetailleerd. De achtergrondmuziek bij “Onegai Teacher” is vrij onopvallend en hierdoor niet makkelijk om te onthouden, maar de serie heeft een catchy openingstune die wel lekker in je hoofd kan blijven hangen.