Nutbag

Poster voor de film "Nutbag"

Nutbag

80 min - Horror
Your rating:

Language:  English
Release Date:  2000
Director:  Nick Palumbo
Runtime:  1 h 20 min
Writers:  Nick Palumbo


Er zijn momenten dat je op internet over het fenomeen underground horror aan het lezen bent. Vaak komen er dan wel interessante dingen voorbij die me of ideeen geven of weer titels/namen waar ik naar op zoek ga. Eén van deze namen was Nick Palumbo die als een nieuwe meester in de horror genoemd werd op verschillende sites. Best wel een statement die uitnodigt dacht ik zo. Dus heb van deze beste man zijn debuut weten te bemachtigen en heb gekeken of hij echt een meester van horror genoemd mag worden.

Nutbag gaat over zoals de titel al zegt een Nutbag! Deze nutbag heeft in zijn kinderjaren gezien dat zijn moeder vermoord werd door haar negroïde vriend. Dit heeft de jonge nutbag zo erg weten te beïnvloeden dat hij een zware racist is een serial killer op de koop toe. Nu zou je natuurlijk verwachten dat hij zijn racistische kanten zou exploiteren maar nee, hij gaat achter hoeren aan.

Verhaal technisch kan ik weinig meer over deze flick vertellen dan dat de killer een beetje filosofisch aan het doen is met zijn obsessie voor de dood maar waar hij toch wel heel erg bang voor is en een beetje moorden pleegt op het vrouwelijk geslacht die over het algemeen hoeren zijn. That’s it!

En wat vind ik nu van deze film?? Het cijfer bij deze recensie moet denk ik al genoeg zeggen maar ik zal het onderbouwen. Het acteerwerk is bagger, Mack Hail komt alles behalve geloofwaardig over als killer met een nihilistische inslag. Sterker nog, wie heeft er ooit van een nihilist gehoord die bang is om te sterven? Daarnaast zijn de overige actrices/acteurs boring, lame en hebben ze volgens mij nog nooit van het vak acteren gehoord. Splatter en gore wat ik eigenlijk ook wel verwacht had is er ook gewoon niet, enkel één maal een doorgesneden keel en twee maal wordt er iemand neergestoken, en dan nog wel zo dat het overduidelijk te zien is dat het nep is. Dus acteerwerk en gore vallen al af. Verhaal zoals je hierboven hebt kunnen lezen ook. Wat is er eigenlijk dan wel wat er voor deze film spreekt??? Enige wat goed gedaan is bij deze film en waar de film nog een beetje bezienswaardigheid mee krijgt is het hoge tits en ass gehalte.

Het is een amateur slasher film die zichzelf veel te serieus neemt terwijl dat beter niet had gekund. Als je een amateur film maakt van dit niveau zorg er dan wel voor dat je van jezelf weet dat je een amateur film maakt en doe dit niet met de intentie om een meesterwerk op het horrorgebeid te maken. Op deze manier kun je alleen maar afgaan. En dan zijn er ook nog mensen die deze film met Henry: Portrait of a Serial Killer durven te vergelijken!

Eindoordeel: Topper onder de Floppers die je maar beter kunt overslaan! Enige reden waarom deze film geen 1 scoort is omdat het al met al een amateur film is en ik daar toch hoe slecht dan ook achter sta. Alhoewel de makers wel moeten weten dat ze een amateur film maken en niet een meesterwerk! Als deze film zichzelf niet zo serieus had genomen was ik er een stuk positiever over!