Lucifer (Seizoen 2)

In the beginning… The angel Lucifer was cast out of Heaven and condemned to rule Hell for all eternity… Until he decided to take a vacation.

Er werd in de seizoensfinale al naar gehint, maar waar Lucifer (Tom Ellis) in het eerste seizoen vooral issues had met zijn vader, mag hij zich nu zorgen maken over zijn moeder. De moeder, The Godess of All Creation (Tricia Helfer), van zowel Lucifer als Amenadiel (D.B. Watson) en alle overige engelen is, na duizend jaar gevangenschap in hel, ontsnapt. In ruil voor zijn bestaan op aarde en bescherming van Chloe Decker (Lauren German) moet Lucifer zijn moeder opsporen en terug sturen naar hel.

Hoewel hij zowel zijn kracht als zijn onsterfelijkheid terug heeft wanneer hij niet in de buurt is van Chloe, brengt haar aanwezigheid hem zo af en toe in de problemen (en niet te vergeten, gênante situaties). In tegenstelling tot de krachten van Lucifer, komt Amenadiel er achter dat zijn goddelijke krachten niet meer zijn wat ze waren.

Nu Lucifer de opdracht heeft om zijn moeder op te sporen komt zijn frustraties jegens zijn familie weer naar boven. Zijn geschil met zijn vader, wat tot zijn expulsie uit de hemel heeft geleid en dat hij door zijn moeder in de steek is gelaten. In de duizend jaar dat Lucifer de rol van bewaker heeft hij haar constant genegeerd en heeft Mazikeen (Lesley-Ann Brandt) haar gemarteld en proberen te breken.

Wanneer Lucifer echter probeert om onder zijn deal uit te komen door een maas in de deal, loopt hij ook het risico dat zijn vader zijn kant van de deal ongedaan maakt.

De Lucifer in dit seizoen is een behoorlijk andere Lucifer dan we in het eerste seizoen hebben meegemaakt. Een emotionelere Lucifer en een meer instabiele Lucifer, Niet meer de over arrogante duivel, niet meer de stijlvolle duivel, maar een wat meer emotionele duivel. Of dit een verbetering is, dat laat ik maar in het midden.

Het tweede seizoen van Lucifer is bij zeker niet zo verfrissend als het eerste seizoen. Het neemt op momenten een wat zoetsappige toon aan en ik weet niet of dat wel een positief iets is. Ook komen de zwakheden van Lucifer meer aan bod en ligt de nadruk meer op de relatie tussen Lucifer en Chloe. Hoewel er nog steeds vermakelijke delen in zitten, zijn deze niet meer zo aanwezig als in het eerste seizoen. Het tweede seizoen is nog wel vermakelijk, maar mist zeker wat ten opzichte van het eerste seizoen.